Μπιλ Γκέιτς: Διαθέτει δισεκατομμύρια για να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο ιδρυτής της Microsoft, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να «σπαταλήσει» δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής και δοκιμών επτά πιθανών εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος είπε ότι το σχέδιο του Ιδρύματος που έχει με τη σύζυγός του, το Bill and Melinda Gates Foundation παραμένει πιστό στην υπόσχεση να χτίσει την απαιτούμενη βιομηχανική παραγωγή που χρειάζεται και να διασφαλίσει ότι αναπτύσσεται και θα είναι έτοιμο στην παραγωγή τους επόμενους 18 μήνες, ένα αποδεδειγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Παρόλο που θα καταλήξουμε να διαλέξουμε το πολύ δύο από αυτά (τα εμβόλια), θα χρηματοδοτήσουμε εργοστάσια και για τα επτά, για να μην χάνουμε χρόνο να λέμε διαδοχικά «OK, ποιο εμβόλιο λειτουργεί;» και στη συνέχεια να χτίσουμε το εργοστάσιο» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς στο τηλεοπτικό πρόγραμμα The Daily Show.

«Θα είναι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια που θα σπαταλήσουμε στην κατασκευή δομών που δεν επιλέγονται επειδή κάποιες άλλες είναι καλύτερες. Αλλά μερικά δισεκατομμύρια σε αυτή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όπου υπάρχουν τρισεκατομμύρια δολάρια, που χάνονται στην παγκόσμια οικονομία, αξίζουν τον κόπο».

Ο Μπιλ Γκέιτς, προειδοποίησε ακόμα ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου «εμβολιαστεί ο κόσμος», πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα παρασκευής ενός εμβολίου πρέπει να δημιουργηθεί ταυτόχρονα με την ανάπτυξή του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 64χρονος ιδρυτής της Microsoft, κάλεσε τις ΗΠΑ να επιβάλουν τα έκτακτα μέτρα σε εθνικό επίπεδο. Αν και υπάρχουν βασικές οδηγίες για τήρηση κοινωνικών αποστάσεων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι δεσμευτικοί περιορισμοί επιβάλλονται από τις πολιτείες.

«Χρειαζόμαστε μία συγκεκριμένη εθνική προσέγγιση στα έκτακτα μέτρα» έγραψε ο Γκέιτς στην Washington Post. «Ορισμένες πολιτείες και επαρχίες δεν έχουν κλείσει τελείως. Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής. Επειδή ο κόσμος μπορεί ελεύθερα να ταξιδεύει από τη μία πολιτεία στην άλλη, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ιός. Οι επικεφαλής των πολιτειών πρέπει να είναι σαφείς: κλείσιμο οπουδήποτε σημαίνει κλείσιμο παντού».

Ο Γκέιτς προειδοποίησε ακόμα ότι η πρόκληση της ανάπτυξης ενός εμβολίου γίνεται πιο περίπλοκη από το γεγονός ότι «πολλοί από τους κορυφαίους υποψηφίους χρησιμοποιούν μοναδικό εξοπλισμό» και αυτό απαιτεί από τις χώρες να «χτίσουν δομές για τον καθένα από αυτούς, γνωρίζοντας ότι μερικές δεν θα χρησιμοποιηθούν».

Πρόσθεσε δε, ότι όσο δεν υπάρχει εμβόλιο «οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο από τις ανεπτυγμένες, καθώς είναι ακόμα πιο δύσκολο για εκείνες να επιβάλλουν τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής απόστασης και απαγόρευσης». Υπενθυμίζεται ότι η καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται από τη λίστα Forbes στα 100 δισ. δολάρια. Έχει δωρίσει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια αποθέματος της Microsoft στο ίδρυμα που έχει με τη σύζυγό του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις