Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία ο Κώστας Μπαλογιάννης

Ο Βόλος στηρίχθηκε φέτος σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για πρώτη φορά αγωνίστηκαν στη Σούπερ Λιγκ. Το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα ήρθαν τέσσερις νεαροί παίκτες από τον ΠΑΟΚ, ο 19χρονος μέσος Κώστας Μπαλογιάννης και οι 20χρονοι αμυντικοί Λευτέρης Λύρατζης, Απόστολος Διαμαντής και Μάριος Τσαούσης. Επίσης, από τον «Δικέφαλο του Βορρά» με την μορφή δανεισμού αποκτήθηκαν ο 27χρονος τερματοφύλακας Νίκος Μελίσσας και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός Γιάννης Μυστακίδης. Ο τελευταίος αποχώρησε από την ομάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο Κώστας Μπαλογιάννης έκανε μια εξαιρετική χρονιά, αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος (στα 11 ως βασικός) και σε τέσσερα ματς Κυπέλλου. Ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Βόλου και από αυτούς που ξεχώρισαν. Μάλιστα, έχει να επιδείξει και έξι συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων. Ο Απόστολος Διαμαντής έπαιξε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος (οκτώ ως βασικός) και σε τρεις για το Κύπελλο Ελλάδος. Είναι εξελίξιμος κεντρικός αμυντικός, ενώ φόρεσε και την φανέλα με το εθνόσημο (Εθνική Ελπίδων) σε δύο παιχνίδια. Τις περισσότερες συμμετοχές από τους νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται, ως δανεικοί από τον ΠΑΟΚ, τις έχει ο Λευτέρης Λύρατζης. Κατέγραψε 18 συμμετοχές, τις 10 ως βασικός (σκόραρε και ένα γκολ), ενώ έπαιξε και σε τρία ματς Κυπέλλου. Με την Εθνική Ελπίδων αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια. Όσον αφορά τον Λευτέρη Τσαούση, έπαιξε σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος (στα τρία ξεκίνησε στο βασικό σχήμα) και τρία Κυπέλλου, όπου σημείωσε και ένα γκολ στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.
Με τη λήξη του πρωταθλήματος, λήγει και ο δανεισμός τους από τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν κάποιοι από αυτούς συνεχίσουν να φορούν την φανέλα του Βόλου ή θα επιστρέψουν στον «Δικέφαλο».
Στον ΠΑΟΚ σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τους νεαρούς εκείνους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν φέτος στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν και έδειξαν το ταλέντο τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει σίγουρα ο Κώστας Μπαλογιάννης, ο οποίος παίρνει άριστα από τους ανθρώπους του «Δικεφάλου», που τον παρακολούθησαν όλη αυτή η χρονιά.
Οι εισηγήσεις για τον Μπαλογιάννη ήταν θετικές πριν δοθεί δανεικός, καθώς είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στην Κ19 του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ το 2018 είχε κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και άρεσε στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην Τούμπα θεωρούν ότι ο Μπαλογιάννης αξίζει πλέον μία θέση στο ρόστερ της ομάδας και ότι μπορεί τουλάχιστον αρχικά να είναι μία πρώτη καλή λύση στο πάγκο αντικαταστάτης του βασικού χαφ της νέας σεζόν.
Όπως όλα δείχνουν, ο Μπαλογιάννης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ και φαίνεται πιο έτοιμος από ποτέ να αρπάξει την ευκαιρία του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις