Υπέρ μιας ενιαίας και δυνατής Β’ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου

Με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ να θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, όλα παραμένουν ρευστά, όσον αφορά το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σταματήσει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και στην Ελλάδα και θα περιμένουμε στα τέλη Απριλίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η επιστροφή ή όχι των ομάδων στα γήπεδα.
Πάντως, εδώ και αρκετό διάστημα ακούγονται διάφορες «φωνές» που κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, καθώς δεν απέδωσε το εγχείρημα της δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες, τη στιγμή που άλλα ήταν τα οικονομικά δεδομένα για τις ΠΑΕ, προ της δημιουργίας της εν λόγω κατηγορίας και άλλα χρήματα δόθηκαν στους συλλόγους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως όλα τα σενάρια και οι προτάσεις που έχουν ακουστεί για αναδιάρθρωση βασίζονται στο ενδεχόμενο της μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, διότι σε αντίθετη περίπτωση θ’ αδυνατίσουν αρκετά.
Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υπέρ της δημιουργίας μιας ενιαίας Β’ Εθνικής (με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ), χωρισμένη σε δύο ομίλους, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Έτσι, θα μπορεί να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ τα έξοδα για τις ομάδες θα είναι λιγότερα, όσον αφορά τις μετακινήσεις. Ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα επιτρέψει τις ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισιτήρια. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου και να κινηθούν ανάλογα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις