Κορωνοϊός: 3 νεκροί σε μια μέρα, 86 στο σύνολο – 79 στις ΜΕΘ

O μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες.

 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.

Αναφορικά με όσους έχουν νοσήσει είπε ότι το 30% είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σήμερα τέθηκαν επί τάπητος και τα κριτήρια που αφορούν τα τεστ αντισωμάτων. «Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μην φοράτε γάντια στα χέρια

Ακόμη μίλησε για τη χρήση γαντιών μιας χρήσης λέγοντας πως «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό». Ακόμη υποστήριξε πως αυτά δημιουργούν «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις