Πέρασαν οι εισηγήσεις της Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ για αναστολή πληρωμών και προσφυγών

Μετά την υπερψήφιση, με ψήφους 16-1 (πλην του Ολυμπιακού), της πρότασης για καταβολή του συνόλου των μισθών των υπαλλήλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ μέχρι και τις 30 Ιουνίου, αλλά και των πληρωμών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ΕΠΟ έως το τέλος Αυγούστου.

Πρόκειται για αποφάσεις που αποσκοπούν να δώσουν «ανάσα» στις ομάδες, λόγω της οικονομικής «ασφυξίας» από την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 9/4, αποφασίστηκε:

Α) Η αναστολή έως το τέλος Ιουνίου της εφαρμογής άρθρου του ΚΙΜΠ που αφορά τη διαδικασία προσφυγής των ποδοσφαιριστών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να προσφύγουν έως τις 30/6 στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι των συμβολαίων τους από τις ομάδες.

Β) Η αναστολή πληρωμών προς την ΕΠΟ μέχρι τις 30 Αυγούστου, λόγω των συνθηκών που επικρατούν και της αβέβαιης κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Η απόφαση σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα πάψει να λαμβάνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα χρήματα που αφορούν πειθαρχικά πρόστιμα, ποσοστά από τηλεοπτικά δικαιώματα, και μεταγραφές.

Γ) Να ζητηθεί από την UEFA να αλλάξει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν και να παραμείνει μόνο η ποινή του περιορισμού μεταγραφών.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Τη λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου:

Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο.

Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Β. Την επ’ αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19.”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις