«Προς επιστροφή στις προπονήσεις οι ομάδες της Serie A»

Νέα παράταση της πλήρους αναστολής (lockdown) ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Μαΐου, ωστόσο, οι προπονήσεις των ομάδων αναμένεται να εξαιρεθούν από τα μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Sky Sport Italia», εκτός από τις ομάδες, εκτός των σχετικών απαγορεύσεων θα αποτελέσουν βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση, παντού θα υπάρξουν οδηγίες για το πώς θα διεξάγεται η λειτουργία τους.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις, αφού θα ρισκάρουμε να χαραμίσουμε όλα τα καλά αποτελέσματα που έχουμε πετύχει εσχάτως. Δουλεύουμε για τη δεύτερη φάση. Θα μιλήσουμε με μια ομάδα ειδικών και με την επιστημονική επιτροπή», είπε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Τσουζέπε Κόντε.

Στην Ιταλία ο αριθμός των θανάτων και των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς, ενώ αντίθετα αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που βγαίνουν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτών που παίρνουν εξιτήριο.

Από την πλευρά της, η ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήδη έχει εκπονήσει ένα πρωτόκολλο για το πώς θα πρέπει να προπονούνται οι ομάδες, αλλά και πώς οι γιατροί θα μπορέσουν να κάνουν τη ζωή των αθλητών πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

Παράλληλα, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από εξετάσεις οι οποίες θα δείχνουν τον αριθμό των αντισωμάτων, δείγμα αν κάποιος έχει τον κορωνοϊό ή τον έχει ξεπεράσει πρόσφατα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το «Sky Sport», οι παίκτες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, θα κάνουν σε ξεχωριστά γκρουπ προπονήσεις, ενώ είναι αυτονόητο πως όλες οι εγκαταστάσεις θα έχουν απολυμανθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις