Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στην Θεσσαλία

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 21 κρουσμάτων κορονοϊού σε οικισμό Ρομά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των Ρομά κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση σήμερα στις 6.00 μ.μ.

Εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

newsit.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις