«Προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που θα τα βρούμε μπροστά μας»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, και μίλησε για τις πιθανότητες να ξαναδούμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με την κατάσταση που υπάρχει με τον κορωνοϊό, την άρση του BAN που ζήτησε ο Αρης αλλά και τις πιθανότητες να διεξαχθεί το Κύπελλο που υπολείπονται μόνο τρεις αγώνες.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και επειδή την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την τηλεδιάσκεψη στην Σούπερ Λιγκ, εκτός από το σοβαρότατο θέμα της υγείας, έχει στερηθεί από τον κόσμο το ποδόσφαιρο που είναι διασκέδαση, ένα άθλημα που γέμιζε τις μέρες. Υπάρχουν προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που θα τα βρούμε μπροστά μας το επόμενο χρονικό διάστημα, όλα είναι σε μια αβεβαιότητα και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε».

Για το αν θα δούμε ξανά ποδόσφαιρο φέτος: «Είναι ένα ερωτηματικό και δεν θέλω να προκρίνω πράγματα και καταστάσεις. Στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ ακούστηκαν αρκετές απόψεις που από το μέρος της είχαν οι περισσότερες δίκιο. Κάθε κράτος έχει διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικές απόψεις για το αν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ακολουθήσει το επαγγελματικό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέχρι τις 24 έχει δοθεί παράταση αναστολής. Τα περιθώρια στενεύουν αλλά χωρίς να μπορεί να ξέρει κανείς τι θα γίνει στο μέλλον. Είναι λίγα τα παιχνίδια, μπορεί και ίσως αργότερα τα παιχνίδια να γίνουν αλλά η ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα αναστολή επ΄αόριστον. Αυτή τη στιγμή ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ είναι ένα στο θέμα του ποδοσφαίρου.

Για την άρση του BAN που ζήτησε ο Αρης: «Η ΕΠΟ και ο Αρης είναι στην ίδια πλευρά, κανείς δεν θέλει τιμωρία των ομάδων. Είναι ένα θέμα που δεν το ξέρω καλά και δεν μπορώ να σας διαφωτίσω. Η προσπάθεια είναι να δικαιωθεί ο Αρης».

Για την περίπτωση του Βελγίου και την UEFA: «Μπορεί η FIFA και η UEFA να αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο, αλλά η κάθε κυβέρνηση αποφασίζει για το καλό του λαού της και δεν νομίζω πως UEFA και FIFA μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στις ομοσπονδίες όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση σοβαρή με τον κορωνοϊό».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού για μειώσεις στο προσωπικό της ΕΠΟ: «Ο κύριος Αγραφιώτης έκανε μια πρόταση που δεν μπορεί να την κρίνει κανείς. Απλά το μεγαλύτερο μέρος της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισε να ικανοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να μην εξαιρεθούν από τον κανόνα και αυτοί οι ελάχιστοι που βρίσκονται εκτός συλλογικών συμβάσεων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις