Πρόεδρος Ιαλύσου: «Η νέα αναδιάρθρωση να περιλαμβάνει και οικονομικά οφέλη»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η αγωνιστική δράση στην χώρα μας έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι το οποίο έχει σαν συνέπεια άπαντες να βρίσκονται εν αναμονή των όποιων εξελίξεων υπάρξουν.

Ο πρόεδρος του Ιαλύσου Μιχάλης Χατζηνικήτας έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα dimokratiki.gr στην οποί αναφέρθηκε στην συνέχιση του πρωταθλήματος της Football League, την οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει επικίνδυνη και ανέφικτη.

Παράλληλα αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας αναδιάθρωσης των κατηγορίων του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε λόγο για κίνηση η οποία θα διορθώσει το λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης , με την προϋπόθεση να δοθούν κίνητρα στους παράγοντες και τις ομάδες, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση σε ότι έχει να κάνει με τις νησιωτικές ομάδες.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Για την επιστροφή των ομάδων σε ρυθμούς πρωταθλημάτων:

«Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΟ, της Κυβέρνησης και των ειδικών για το αν θα επιστρέψουμε στην ενεργό δράση και πότε. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή».
Για την οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας:

«Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, μας ακουμπά όλους και είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μία ομάδα, είτε επαγγελματική, είτε ερασιτεχνική θα είναι βιώσιμη οικονομικά όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα».
Αν πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα:

«Όσον αφορά στην επιστροφή στην ενεργό δράση και το αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για να ολοκληρωθούν, πιστεύω ότι αυτό είναι επικίνδυνο και ανέφικτο.

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων και όλων όσων βρίσκονται στις ομάδες;

Αν υπάρχει κάποιο κρούσμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα, πείτε μου ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι όλα θα κυλήσουν ομάδα; Κανείς!!».
Για την σεζόν 2019-2020:

«Η χρονιά που πέρασε για τις πρωταθλήτριες και όσες ομάδες προβιβάστηκαν από τα μπαράζ, συγκροτώντας την Football League με 14 συλλόγους, ήταν μια χαμένη χρονιά, καθώς ουσιαστικά δεν ανέβηκαν οι ομάδες στην κατηγορία που θα έπρεπε.
Ήταν λάθος η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και εκτός αυτού, όσα μας υποσχέθηκε δεν τα υλοποίησε και οι ομάδες βρέθηκαν εκτεθειμένες».
Για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης:

«Όλα όσα ακούγονται για νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών, θεωρώ ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Η αναδιάρθρωση πιστεύω ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου και των ομάδων. Βέβαια η νέα αναδιάρθρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει και οικονομικά οφέλη για τις ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Θα πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα στους παράγοντες και τις ομάδες, προκειμένου να βρουν την δύναμη να συνεχίσουν. Ιδιαίτερα οι νησιωτικές ομάδες θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τις ομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Τα έξοδα διαιτησίας, μετακινήσεων και ποδοσφαιριστών είναι πολλά περισσότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας μας. Το μεγαλύτερο μπάτζετ των νησιωτικών ομάδων διατίθεται σε διαιτητές και μετακινήσεις.
Η πολιτεία, η λίγκα, η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνουν κάτι για να διορθώσουν αυτή την αδικία ανάμεσα στις νησιωτικές και στις υπόλοιπες ομάδες. Θα πρέπει να αναλάβουν, με κάποιο τρόπο, ορισμένα έξοδα για τους συλλόγους των νησιών».
Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Κλείνοντας, να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία, να προσέχουμε, να μένουμε σπίτι, έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί, έχοντας την υγεία μας. Να ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις