Ολυμπιακός Β.: Επίθεση… φωτιά, η άμυνα… μπάζει νερά

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, σε σχέση με τα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με τα Τρίκαλα να διαθέτουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 28 γκολ, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, στο ανασταλτικό κομμάτι η ομάδα δεν θα πρέπει να είναι καθόλου περήφανη. Έχει δεχθεί συνολικά 32 τέρματα σε 23 παιχνίδια και διαθέτει την 3η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ασπρόπυργο). Περισσότερα τέρματα από τον Ολυμπιακό έχουν δεχθεί η ουραγός Τρίγλια (35) και ο Θεσπρωτός (33).
Οι «ερυθρόλευκοι» ως γηπεδούχοι έχουν σημειώσει 18 γκολ, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, πίσω από τη συμπολίτισσα Νίκη που έχει πετύχει 20, με τους «κυανόλευκους», πάντως, να έχουν δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο στην έδρα τους. Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός σκόραρε 10 τέρματα, με τον Διαγόρα να είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ μακριά από το γήπεδό της (14). Τα 20 γκολ που έχει δεχθεί το βολιώτικο συγκρότημα εκτός έδρας είναι πολύ κακή επίδοση για μια ομάδα με τη δυναμική του Ολυμπιακού, που θέλει να λέει πως διαθέτει ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ. Μόνο η Τρίγλια έχει δεχθεί περισσότερα τέρματα (26).
Μόλις σε τρία παιχνίδια, με Ιάλυσο στο Βόλο, Διαγόρα στη Ρόδο και με Αιγάλεω εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Στα δύο παιχνίδια με τη Βέροια και τον Διαγόρα, καθώς και στα εκτός έδρας παιχνίδια με Νίκη, Καβάλα, Ιάλυσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Σε δύο παιχνίδια εκτός έδρας ο Ολυμπιακός δέχθηκε από τέσσερα γκολ, στις αναμετρήσεις με Θεσπρωτό και Ιάλυσο. Μάλιστα, στο ματς με τον Ιάλυσο οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν την πιο βαριά ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (4-0). Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού ήταν με τον Ασπρόπυργο στη Νεάπολη (4-1).
Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Θωμάς Τσίτας με έξι γκολ, ενώ πέντε γκολ σημείωσε στο πρώτο γύρο ο Στέλιος Πόζογλου, πριν αποχωρήσει για τη Βέροια και τέσσερα ο Μάρκος Ντούνης, πριν πάει στα Τρίκαλα. Οι Αντώνης Τσιάρας και Μανώλης Φαζός πέτυχαν από τρία γκολ, οι Βασίλης Κουτσιανικούλης, Λόρι Κέρη από δύο, ενώ ένα γκολ σημείωσαν οι Νίκος Μπουτζίκος, Ιμπάν Ράντι και Θωμάς Γραικός.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις