16ος στον κόσμο ο Ολυμπιακός σε πωλήσεις παικτών στα μεγάλα πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλες πωλήσεις και είναι πλέον 16ος στη σχετική λίστα με παραχώρηση παικτών σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Μια λίστα που βγήκε από μελέτη του CIES. Πρόκειται για το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της συγκεκριμένης πόλης. Και πραγματοποιεί τέτοιου είδους έρευνες.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα δυνατό όνομα στην Ευρώπη. Πάντα οι μεγάλες ομάδες τσεκάρουν παίκτες του. Γιατί με το σκάουτινγκ που κάνει βρίσκει πολλά λαβράκια. Τα οποία εξελίσσει και στην συνέχεια τα βάζει στην… βιτρίνα.

Η μελέτη του CIES έχει τους Πειραιώτες στην 16η θέση αναφορικά με την πώληση παικτών στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 8 παίκτες, με τελευταία πώληση αυτή του Ντανιέλ Ποντένσε στην Γουλβς. Μια μεταγραφή που ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή της κατάταξης, βρίσκεται ο Άγιαξ (22 παίκτες), μπροστά από την Μπενφίκα (21) και την Σάλτσμπουργκ (20).

Στη σχετική λίστα βρίσκονται τρεις ομάδες του Βελγίου και είναι οι Γάνδη, Άντερλεχτ, Μπριζ. Όσο για τις άλλες πέντε ομάδες, που έχουν δώσει παίκτες, φτάνουν, μαζί, τον αριθμό δέκα!

Ο Ολυμπιακός βλέπει το όνομα του να είναι ψηλά σε μια λίστα, που αποδεικνύει την ουσία της δουλειάς που γίνεται.

Είναι μια ακόμα διάκριση για τους Πειραιώτες, που βλέπουν πως όλη η οργάνωση τους είναι αξιοπρόσεκτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις