Μποροβήλος: Στόχος να τελειώσει το πρωτάθλημα ως τα μέσα Ιουλίου

Ο Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, αναφέρθηκε στο πλάνο της διοργανώτριας αρχής για το μέλλον της σεζόν και μιλώντας για τα τηλεοπτικά χαρακτήρισε μονόδρομο την κεντρική διαχείριση για την επόμενη σεζόν

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ”ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6”:

τις συνέπειες της πανδημίας και το πλάνο για επανέναρξη της Super League: «Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως, σε πολύ μεγάλο ποσοστό-για να μην πω με σιγουριά-τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς θεατές και με αυστηρά μέτρα. Όλες οι ομάδες κάνουν ατομικές προπονήσεις και υπολογίζουμε τον Μάιο να μας δοθεί η δυνατότητα να προπονηθούμε, έστω κατά γκρουπ, ώστε μετά από ένα διάστημα περίπου τριών εβδομάδων να προσεγγίσουμε ως ημερομηνία έναρξης των playoffs και των play out τις αρχές Ιουνίου, με στόχο να τελειώσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες για όλους. Αυτό είναι μία εκτίμηση και ελπίζουμε να υλοποιηθεί για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν».

-την οδηγία της UEFA: «Η UEFA ήδη τόνισε πως θα πρέπει τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν στους αγωνιστικούς χώρους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Αυτός είναι ο στόχος, γι’ αυτό και δόθηκε παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ελπίζουμε σε αυτό το διάστημα και με τις προφυλάξεις που θα πάρουμε να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον. Θα το κοιτάξουμε, γιατί κανείς δεν θέλει να χάσει και την επόμενη χρονιά. Στόχος είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά στο ποδόσφαιρο».

-την εξάρτηση των αποφάσεων της λίγκας από την κυβέρνηση: «Είμαστε σε ένα ευνομούμενο κράτος. Εφόσον αποφασιστεί κάτι από την κυβέρνηση, το ποδόσφαιρο δεν είναι πάνω από την εκτελεστική εξουσία. Όποιες αποφάσεις πάρει η κυβέρνηση, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ακολουθήσει. Με την καλή πορεία που έχει το θέμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και αν δεν υπάρξει οπισθοδρόμηση σε αυτό που έκανε με κόπο ο ελληνικός λαός, ευελπιστούμε να δοθεί το πράσινο φως. Ελπίζουμε να έχουμε σαφέστερη εικόνα μέχρι τις 24 Απριλίου και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, θα μπορούμε κι εμείς να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Μετά τις 24 Απριλίου θα κάνουμε μια τηλεδιάσκεψη, δεν μας κοστίζει ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα».

-το τηλεοπτικό τοπίο: «Ανεξάρτητα από το μεγάλο θέμα του κορωνοϊού, νομίζω πως μια χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή και θέλει να δει μια πρόοδο στο ποδόσφαιρο, είναι υποχρεωμένη να πάει σε κεντρική διαχείριση. Πόσω μάλλον τώρα, με τις συνέπειες της πανδημίας. Ειδάλλως θα έχουμε μόνιμα κάποιες ομάδες που θα είναι φτωχοί συγγενείς. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα που κάποια στιγμή θα μπορέσει να είναι στα ισχυρά της Ευρώπης».

-τις επιπτώσεις στους παίκτες: «Προφανώς σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου δεν ξέρουμε το αύριο, και εφόσον υπάρξουν συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, αυτές πρέπει να καταμεριστούν σε όλες τις πλευρές με κάποιον τρόπο. Φυσικά βέβαια υπάρχουν όργανα για να υπερασπίζεται ο καθένας τα δικαιώματά του. Όμως η πράξη υπαγορεύει το πώς θα κινηθούμε και σε δύσκολους καιρούς όλοι επωμίζονται τις συνέπειες. Το πώς θα το δούμε. Είναι κάτι που θα το εξετάσουμε και σαν ΠΑΕ, αλλά και σαν λίγκα, γιατί βλέπουμε με συμπάθεια την τάξη των ποδοσφαιριστών».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις