Ένας χρόνος από την άνοδο του Ολυμπιακού στη Φούτμπολ Λιγκ

Στις 14 Απριλίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύριζε την επάνοδό του στα επαγγελματικά πρωτάθλημα, ύστερα από τρία χρόνια περιπλάνησης στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, κατακτώντας την 1η θέση στον 4ο όμιλο, κερδίζοντας στην ισοβαθμία τη Νίκη (οι δύο ομάδες είχαν συγκεντρώσει από 69 βαθμούς).
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι», όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που κέρδισαν την άνοδο, επί της ουσίας δεν ανέβηκαν κατηγορία, λόγω της αναδιάρθρωσης των πρωταθλήματος και της δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ 2. Η περιβόητη αναδιάρθρωση δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, οι ομάδες δεν έλαβαν την χρηματοδότηση που τους είχε υποσχεθεί η πολιτεία, με αποτέλεσμα το οικονομικό πρόβλημα να είναι μεγάλο για όλες τις ΠΑΕ.
Όλοι οι παράγοντες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου, έχουν εκφραστεί υπέρ της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί, πραγματικά το προϊόν, να δούμε μια δυνατή Β’ Εθνική, με ομάδες που θα έχουν δυναμική, ιστορία και κόσμο στα γήπεδο. Βέβαια, θα πρέπει τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, σε συνεργασία με την πολιτεία, να συζητήσουν και να κοιτάξουν να βρουν τρόπους να αναβαθμίσουν το πρωτάθλημα, με τις ομάδες να βιώσιμες. Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου η πανδημία του κορωνοϊού θα επιφέρει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και στο ποδόσφαιρο.
Σίγουρα, τα χρήματα που θα διατίθενται για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα είναι πολύ λιγότερα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις και στον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά το ρόστερ, ανάλογα βέβαια με το πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές που υπάρχουν στην ομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις