«Η Βέροια ανήκει στη Super League»

Έπειτα από δύο εξαιρετικές και άκρως παραγωγικές χρονιές στη Γ’ Εθνική με τον Άρη Παλαιοχωρίου, όπου σημείωσε 30 γκολ σε 49 εμφανίσεις, ο Αλμπέρτο Σιμόνι έκανε το περασμένο καλοκαίρι το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ανοίγοντας μέσω της Βέροιας την πόρτα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη Football League.

Η χρονιά δεν ήταν εξίσου παραγωγική για τον 23χρονο επιθετικό, ωστόσο, όπως τονίζει και ο ίδιος στο metrosport.gr αποτέλεσε ένα σημαντικό μάθημα και μια ευκαιρία συλλογής εμπειριών ενόψει της συνέχειας της καριέρας του.

«Δύσκολο και συναρπαστικό Πρωτάθλημα»

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο Αλμπέρτο Σιμόνι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο πρόβλημα του κορωνοϊού, το οποίο επηρεάζει και αυτόν, όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές βεβαίως. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχουν απαγορεύσει τα πάντα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προπόνηση στο σπίτι και τρέξιμο στο γήπεδο, όσο μας αφήνουν. Δεν είναι το ίδιο όπως με μια κανονική προπόνηση. Θέλουμε δεν θέλουμε μας επηρεάζει η απραξία».

Ο επιθετικός της Βέροιας εξέφρασε, παράλληλα, την άποψή του πως πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Football League: «Τρία ματς έχουν απομείνει ακόμη. Αν ηρεμήσουν τα πράγματα και ξεκινήσουμε προπονήσεις θα ήταν καλό να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Ένα Πρωτάθλημα το οποίο φέτος αποδείχθηκε πολύ δύσκολο και συναρπαστικό».

«Φταίξαμε όλοι»

Συνεχίζοντας ο Αλμπέρτο Σιμόνι έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής πορείας της Βέροιας, η οποία ξεκίνησε με μοναδικό στόχο την άνοδο, ωστόσο, στην πορεία έμεινε πίσω. «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η μεταγραφή μου στη Βέροια. Είναι μια δυνατή ομάδα με ιστορία και πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική», δήλωσε αρχικά ο νεαρός επιθετικός και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με υψηλούς στόχους, όμως ατυχήσαμε σε κάποια αποτελέσματα, στράβωσαν κάποια παιχνίδια κυρίως εντός έδρας, χάσαμε κάποιους βαθμούς με αποτέλεσμα να υποχωρήσουμε στη βαθμολογία. Φταίξαμε όλοι γι’ αυτό, και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Κάναμε όλοι λάθη. Δεν θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα σε αυτήν τη θέση, διότι η Βέροια ανήκει στην Α’ Εθνική. Δεν μας αρέσει που η χρονιά πήρε αυτήν την τροπή. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Αν συνεχιστεί το Πρωτάθλημα υπάρχουν ακόμη τρία παιχνίδια, θα τα δώσουμε όλα και όλα μπορούν να γίνουν».

«Χρονιά συλλογής εμπειριών»

Αναφορικά με τη δική του προσωπική παρουσία με τη φανέλα της Βέροιας, ο Αλμπέρτο Σιμόνι σχολίασε: «Ήταν η πρώτη μου φορά σε επαγγελματικό επίπεδο και θεωρώ ότι αποκόμισα πολλές εμπειρίες. Σίγουρα τα τρία γκολ δεν είναι καλή συγκομιδή για μένα, μπορούσα να πετύχω πολλά περισσότερα. Γι’ αυτόν τον σκοπό, όμως, προπονούμαι με στόχο να βελτιώνομαι συνεχώς», κατέληξε μιλώντας στο metrosport.gr.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις