Το πλάνο της ΟΥΕΦΑ για τελικούς Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ τέλη Αυγούστου

Η ΟΥΕΦΑ εξετάζει διάφορα σχέδια για την ολοκλήρωση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και ένα εξ αυτών φαίνεται πως οριοθετεί τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στις 29 Αυγούστου.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει την ερχόμενη Πέμπτη στις 23 Απριλίου κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έχουν διαταραχθεί από τον κορωνοϊό.

Με την έγκριση της ΟΥΕΦΑ θα μπορούσαν τα πρωταθλήματα να τερματιστούν ως έχουν, ωστόσο η βασική ιδέα είναι να τελειώσει η σεζόν ακόμη και στα τέλη Αυγούστου!

Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Αυγούστου και ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ στο Γκντανσκ τρεις ημέρες νωρίτερα.

Εξετάζονται δύο σενάρια για την επίτευξη αυτής της κατάστασης. Το πρώτο είναι να διεξαχθούν κανονικά οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί με διπλούς αγώνες, όπως συνήθως, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει μονά παιχνίδια τα οποία θα παιχθούν μετά το τέλος των εγχώριων διοργανώσεων. Ίσως δηλαδή οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις συμπυκνωθούν σε ένα μίνι-τουρνουά διάρκειας μίας εβδομάδας.

Τέσσερις από τους οκτώ φιναλίστ των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ήδη γνωστοί, ωστόσο υπολείπονται ακόμη τέσσερις επαναληπτικοί προημιτελικοί μεταξύ των οποίων και το Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ ο προγραμματισμός είναι πιο περίπλοκος, καθώς απομένουν ακόμη οι οχτώ επαναληπτικοί αγώνες στη φάση των “16”, ενώ τα ζευγάρια Ρόμα-Σεβίλλη και Χετάφε-Ιντερ χρωστούν και το πρώτο ματς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις