Έχει κίνητρο η ΑΕΚ, «βλέπει» Τσάμπιονς Λιγκ

Η επικύρωση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης) για το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας, φέρνει την ΑΕΚ ένα βαθμό πίσω από τους Θεσσαλονικείς.

Και έτσι ενόψει των πλέι οφ της Super League (όταν και όπως αρχίσουν αυτά) δίνει στην Ενωση το απαιτούμενο κίνητρο για να κυνηγήσει τη 2η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Στην ΑΕΚ προφανώς και… ονειρεύονται και θα κάνουν τα πάντα για να διεκδικήσουν τη θέση στο Champions League. Με στόχο να… παίζουν τα ρέστα τους στις προκρίσεις με φόντο τους χρυσοφόρους ομίλους, όπως έκαναν και την σεζόν 2018/19.

Όποια ομάδα θα συμμετάσχει με το δεύτερο εισιτήριο στα προκριματικά ματς του Champions League τον Αύγουστο, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία θέση στα… αστέρια με μεγάλα έσοδα και οικονομικά οφέλη. Αν όμως η Ενωση αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο τότε θα «υποβιβαστεί» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα διεκδικήσει από εκεί όσες πιθανότητες έχει για να συνεχίσει στο δεύτερο τη τάξει θεσμό της Ευρώπης. Όμως, αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει μία πρόκριση στα προκριματικά του Champions League και από τον δεύτερο πάει στον τρίτο γύρο, τότε θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Έτσι με μία πρόκριση από εκεί, στο καλύτερο σενάριο θα είναι στους ομίλους του Champions League και στο χειρότερο στους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση ψάχνει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διακρίσεις, διότι με τον φετινό αποκλεισμό της από τους ομίλους του Europa League δημιούργησε μια μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό της, άρα και στον προγραμματισμό της.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις