Διαδικτυακές προπονήσεις στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Βόλου

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Βόλος αρχίζει διαδικτυακές προπονήσεις για όλα τα τμήματα του συλλόγου (αρχίζουν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα) και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:
«Διαδικτυακές πλέον, θα είναι οι προπονήσεις σε όλα τα τμήματα της ακαδημίας της ΠΑΕ Βόλος. Οι ιθύνοντες του συλλόγου, ο υπεύθυνος της ακαδημίας και οι προπονητές, μετά από συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, δημιούργησαν ένα ομολογουμένως πρωτοποριακό σύστημα προπονήσεων. Αφορμή υπήρξε η κοινή πεποίθηση, ότι δεν πρέπει οι μικροί αθλητές του συλλόγου να χάσουν την φυσική τους κατάσταση, αλλά κυρίως την τακτική επαφή με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους.
Ως ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και αθλητές, ναι μεν μένουμε σπίτι, αλλά δεν επιτρέπουμε να αποστασιοποιηθούμε από τις δραστηριότητές μας, της προ κορωνοϊού εποχής.
Ειδικότερα φροντίζουμε για τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης (δύναμη, ευλυγισία, ισορροπία, νευρομυϊκή συναρμογή) και των διάφορων τεχνικών που εφαρμόζουμε στις προπονήσεις και τους αγώνες (ντρίπλα, υποδοχή, έλεγχο μπάλας, πάσα, σουτ).
Με την καθημερινή επικοινωνία με τους προπονητές και με τους συμπαίχτες τους, οι μικροί αθλητές θα διατηρήσουν τη καλή τους ψυχολογία, η οποία σίγουρα έχει επηρεαστεί, λόγω της αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους, τις προπονήσεις και τις παρέες τους. Έχει αποδειχθεί ότι η σωστή προπόνηση χτίζει αθλητές, η καλή ψυχολογία τους κάνει πρωταθλητές.
Οι διαδικτυακές προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, ώρα 18.00 με 18.45, ενώ η κάθε προπονητική μονάδα θα διαρκεί 45 λεπτά. Το πρόγραμμα των προπονήσεων όλης της εβδομάδας θα ανακοινώνεται κάθε Κυριακή στην σελίδα του συλλόγου, όπως και τα υλικά που θα χρειάζεται κάθε αθλητής.
Οι προπονήσεις και τα υλικά προπόνησης θα είναι προσαρμοσμένα στις δυνατότητες που έχει το κάθε σπιτικό, αφού οι ασκήσεις θα μπορούν να γίνονται στο δωμάτιο, στο σαλόνι ή ακόμη και στην αυλή.
Για την συμμετοχή των αθλητών στις διαδικτυακές προπονήσεις, θα πρέπει ο κάθε αθλητής ή ο γονέας να έχει λογαριασμό στο facebook, να είναι μέλος στην επίσημη σελίδα της ακαδημίας του συλλόγου volosfc-academy και απλά να βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή του τις ώρες των προπονήσεων.
Η παρακολούθηση των προπονήσεων θα είναι ελεύθερη και οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω των σχολίων του Facebook.
Η αξία των διαδικτυακών προπονήσεων για τους αθλητές της Ακαδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα υπερέχει η ποιότητα της προπόνησης και όχι η ποσότητα, με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να λαμβάνει συγκεκριμένη πληροφόρηση για να μπορεί να την αφομοιώσει.
Στη διάρκεια των διαδικτυακών προπονήσεων, ο αθλητής με το ασκησιολόγιο και τη μεθοδολογία του προπονητή του, εξελίσσεται, γίνεται καλύτερος στο ατομικό παιχνίδι και στη συνέχεια όταν επανέλθουν οι κανονικές ομαδικές προπονήσεις, θα είναι έτοιμος να βοηθήσει στο σύνολο.
Το κυριότερο όλων είναι ότι στις διαδικτυακές μας προπονήσεις, ο αθλητής, συνεργάζεται με την ομάδα του, τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Δεν χάνεται ψάχνοντας για βίντεο με ασκήσεις στο internet, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είναι για τη περίπτωσή του.
Το κάθε παιδί προπονείται από το προπονητή του, με τον οποίο έχουν χτίσει τη δική τους σχέση εμπιστοσύνης σεβασμού και επικοινωνίας, γεγονός που συντελεί τα μέγιστα στην απόδοση, τη βελτίωση, την εξέλιξη του αθλητή με στόχο τα ρεκόρ και τα πρωταθλήματα.
Μένουμε σπίτι, αλλά ετοιμαζόμαστε για να επιστρέψουμε δυνατοί στα γήπεδα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις