Αλλαγή φιλοσοφίας παιχνιδιού επειγόντως στον Ολυμπιακό Β.

Δεν θα σταθούμε στην ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τα Χανιά στο Κύπελλο, λόγω το ότι η ομάδα δεν αγωνίστηκε με τους βασικούς, αλλά στην φιλοσοφία του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Η ομάδα για ένα ακόμη ματς έδειξε πολλά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και κατ’ επέκταση δυσκολίες στο να πετύχει γκολ. Είναι γεγονός, πως…

…τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (ο Σούλης Παπαδόπουλος άλλαξε τα 8/11 της ομάδας σε σχέση με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τη Λαμία), επηρέασαν τη συνοχή της ομάδας. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία, ούτε το ότι ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν αγωνίζεται με βασικές απουσίες στα παιχνίδια του, λόγω τραυματισμών.
Όπως, άλλωστε τόνισε και ο Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, «όλοι είναι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει όλοι να είναι ετοιμοπόλεμοι».
Και στον Ολυμπιακό, δυστυχώς, αυτό δεν το είδαμε. Γι’ αυτό και η ομάδα πήρε στο τέλος ότι της άξιζε από αυτό το ματς. Τίποτα απολύτως. Το παράδοξο είναι, πως ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου η τεχνική ηγεσία έριξε στο παιχνίδι και στη μεσοεπιθετική γραμμή τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές, τους Γουόρντεν, Ντεπέτρις και Νικολιά.
Η οπισθοχώρηση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αδικαιολόγητη, το ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα οι «ερυθρόλευκοι» και να αλλάξουν μια μπαλιά της προκοπής, προβλημάτισε τους λιγοστούς φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο ΕΑΚ.
Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και μάλιστα άμεσα, για να γίνει η ομάδα αυτή που θέλουν βλέπουν οι φίλαθλοι και κυρίως για να είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα θα πρέπει να γίνει πιο επιθετική και παράλληλα αμυντικά να “θωρακιστεί” περισσότερο. Δεν επιτρέπεται για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να θεωρείται ισχυρή, να προηγείται τρεις φορές στο σκορ σε ισάριθμα παιχνίδια και στο τέλος να μην κερδίζει. Ο Ολυμπιακός δεν πείθει με τις εμφανίσεις του και με τα αποτελέσματα, προβληματίζει και δεν δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα.
Την Κυριακή υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Σαφώς και το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, σε σχέση μ’ αυτό του Κυπέλλου με τα Χανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που θα παίζει στην «καυτή» της έδρα, που έχει πολύ καλή ψυχολογία, απόρροια των νικηφόρων εμφανίσεων και να αποδείξουν -επιτέλους- πως μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Στο χέρι τους είναι να κάνουν υπερήφανους τους φιλάθλους τους, να τους «ζεστάνουν» και να αρχίσουν να παίρνουν πάνω τους. Έφτασε η ώρα…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις