Υψηλή ανθεκτικότητα στη θερμοκρασία παρουσιάζει ο νέος κορωνοϊός

Στο πλαίσιο των διαρκών ερευνών για τον νέο κορωνοϊό, νέα έρευνα ενδέχεται να αποκάλυψε πόσοι βαθμοί απαιτούνται για να εξοντωθεί. Γάλλοι επιστήμονες αναζήτησαν τη θερμοκρασία, η οποία ενδέχεται να εξοντώνει τον ιό.

Βρίσκοντας τους βαθμούς στους οποίους ο ιός εξαλείφεται, μπορούμε να εξασφαλίσουμε σωστότερη απολύμανση χώρων και υφασμάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, ο νέος κορωναϊός εξουδετερώνεται πλήρως όταν εκτεθεί σε θερμοκρασία 92 βαθμών Κελσίου, τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Προβηγκίας, δείχνουν πως ο ιός είναι αρκετά ανθεκτικός στη θερμοκρασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη προσπάθειά τους, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τον ιό, στέλεχος του οποίου είχαν πάρει από τον οργανισμό Γερμανού ασθενή, σε τεχνητό περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία 60 βαθμών για μία ώρα.

Ωστόσο, παρά την ήδη αρκετά υψηλή θερμοκρασία, ο ιός διατήρησε την ικανότητα πολλαπλασιασμού και μετάδοσης.
Για να είναι βέβαιη η αξιοπιστία των ευρημάτων τους, θα πρέπει να διασταυρωθούν και από επόμενες έρευνες.

Η γνώση της θερμοκρασίας εξόντωσης του κορωναϊού είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η σωστή απολύμανση, ιδιαιτέρως σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις