Ο Ανρί κορυφαίος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ για την «Mirror»

Η βρετανική εφημερίδα «Mirror» διοργάνωσε μία ψηφοφορία, προκειμένου να αναδειχθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της Premier League.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο τίτλος «απονέμεται» στον νυν προπονητή της Μόντρεαλ Ιμπακτ και σπουδαία μορφή της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος, πρώην επιθετικός, συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 82% των προτιμήσεων, έναντι 18% του Ράϊαν Γκιγκς, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τα «χρώματα» της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ενας αληθινός θρύλος της ‘Αρσεναλ, ο Ανρί, έχει τιμηθεί με την ανέγερση αγάλματος στον προαύλιο χώρο του γηπέδου Emirates. Ο Γάλλος τεχνικός, αγωνίσθηκε για οκτώ σεζόν με τους «κανονιέρηδες» και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου με 228 γκολ.

Παράλληλα, ο Ανρί, υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στους «αήττητους», όπως έμεινε στην ιστορία η ομάδα της Αρσεναλ, που την περίοδο 2003-2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

Επίσης, ο Ανρί, κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα στην Αγγλία (2002, 2004) και από ισάριθμες φορές το FA Cup (2002, 2003) και το Community Shield (2002, 2004).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις