«Αδειάζει» την ΕΠΟ η FIFPRO: «Θίγει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών»

Στο πλευρό του ΠΣΑΠ και κατά της ΕΠΟ τάχθηκε με ανακοίνωσή της η FIFPRO.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών προχώρησε στην κίνηση αυτή με αφορμή την μονομερή απόφαση που πήρε η ΕΠΟ για την αναστολή του δικαιώματος των ποδοσφαιριστών να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του ΠΣΑΠ και της Super League.

Η ανακοίνωση:

Η FIFPRO ανησυχεί για την απόφαση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου εμποδίζει τους παίκτες να εξασκήσουν το δικαίωμα της άσκησης προσφυγής ως προς την ελευθερία τους, μετά από παρατεταμένες περιόδους μη καταβολής μισθών. Το δικαίωμα αυτό που συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς του ΚΙΜΠ, ανεστάλη από την ελληνική ομοσπονδία μέχρι τις 30 Ιουνίου, χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.

Η FIFPRO ανησυχεί επίσης για το ότι η ελληνική ομοσπονδία ανέστειλε τη λειτουργία της ΠΕΕΟΔ, μία κίνηση που μεταξύ άλλων εμποδίζει τους παίκτες να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλουν οι ομάδες, ακόμη και αν οι μισθοί αφορούν περιόδους πριν τον Μάρτιο του 2020. Μία απόφαση που επίσης ελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.

Η FIFA και η FIFPRO στηρίζουν από κοινού αυτές τις επιτροπές, ώστε να ρυθμίζουν με δίκαιο τρόπο τις διαφορές μεταξύ ομάδων και παικτών και συνεχίζουν να λειτουργούν ανά τον ποδοσφαιρικό κόσμο μέσω τηλεδιασκέψεων. Η FIFPRO ξέρει πως άλλα δικαστικά σώματα της ΕΠΟ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει δημιουργήσει ένα ανησυχητικό προηγούμενο που θίγει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις της FIFA, ότι οι εγχώριοι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους.

Η FIFPRO καλεί την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πάρει αμέσως πίσω τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να μην λάβει περαιτέρω μέτρα χωρίς τη συμμετοχή του ΠΣΑΠ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις