«Ο 35χρονος έπαθε καταρράκτη φλεγμονής, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις»

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πνευμονολόγος, Ηρακλής Τιτόπουλος, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον θάνατο του 35χρονου άνδρα στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, δηλώντας σοκαρισμένος, καθώς δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

«Αφού συλλυπηθούμε τους γονείς να πούμε ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις, θα υπάρχουν και άτομα που θα υποφέρουν και θα καταλήξουν απ’ αυτή την ασθένεια. Ποιοι άνθρωποι, πάντως, θα περάσουν πιο άσχημα μέχρι τώρα, η επιστήμη δεν κατάφερε να το ξεχωρίσει.

Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες τρίτης ηλικίας είναι περισσότερο ευάλωτες. Πάντα στην ιατρική υπάρχει στατιστική. Το 80% είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Όταν πεθαίνουν πιο νεαρά άτομα προβληματιζόμαστε. Δεν έχουμε μάθει ακόμη το γιατί. Ο συγκεκριμένος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και μετά έκανε ανεπάρκεια όλων των οργάνων. Είχε μία πορεία δραματική, αλλά δεν ξέρω να σας απαντήσω γιατί την είχε.

Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση. Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά, φανήκαμε πολύ πειθαρχημένοι, οι Έλληνες σκότωσαν τον ιό. Σοκαρίστηκα και εγώ για τον 35χρονο, δεν είχε κανένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Υπέστη, μετά, καταρράκτη φλεγμονής. Τι είναι αυτό; Ο ιός διεγείρει το αμυντικό σύστημα και στην προσπάθειά του να φάει τον ιό τρώει και τα δικά του κύτταρα. Ας δούμε, όμως, το ποτήρι μισογεμάτο γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος».

Πηγή: Metropolis 95,5 FM

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις