“Καμπάνες” από την Επιτροπή Δεοντολογίας σε όλο το ΔΣ της Super League για τον Βασίλη Γκαγκάτση

Με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο τιμωρήθηκε ο Βασίλης Γκαγκάτσης από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που επίσης έριξε πρόστιμα σχεδόν σε όπλο το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

Ο λόγος ήταν η απόφαση να συνεχίσει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στο πόστο του διευθύνοντα συμβούλου της διοργανώτριας, τον Μάρτιο του 2019 παρά το γεγονός ότι υπήρχε βούλευμα για παραπομπή του σε δίκη και κώλυμα σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.

Οι 12 ΠΑΕ λοιπόν, και οι εκπρόσωποι τους που είχαν ψηφίσει να παραμείνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στη θέση του (στη συνέχεια είχε «απομακρυνθεί» έπειτα από διαπιστωτική πράξη του πρώην ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού), στο διοικητικό συμβούλιο που είχε γίνει στις 21/3/2019 τιμωρήθηκαν με πρόστιμο. Δεν τιμωρήθηκαν μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ που ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του.

Η απόφαση:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:

α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος,

β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και

γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις