Κατατέθηκε η τροπολογία για τα πρωταθλήματα – Aνοίγει ο δρόμος για αναδιαρθρώσεις

Τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ χωρίς οι αποφάσεις να χρειάζεται να έχουν έγκριση ή επικύρωση γενικής συνέλευσης.

Οι Ενώσεις ή οι Ομοσπονδίες θα μπορούν για παράδειγμα να λήξουν τα πρωταθλήματα εδώ και τώρα ή ακόμα και να αποφασίσουν αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται:

«Κατόπιν της προσωρινής αναστολής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων προκύπτει ζήτημα λήξης και καθ΄ οιονδήποτε τρόπο περάτωσης, όπως επίσης, και ολοκλήρωσης των προσωρινών διακοπεισών αθλητικών διοργανώσεων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν δυνάμει των ως άνω προληπτικών μέτρων.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ανωτέρω ζήτημα, ενδέχεται να απαιτηθεί η τροποποίηση, αναλόγως και κατά περίσταση, των αντιστοίχων κανονισμών και των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της εν εξελίξει αγωνιστικής περιόδου. Οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν άμεση ισχύ ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης.

Για τον σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ειδική νομοθετική πρόβλεψη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 ούτως ώστε να δοθεί δυνατότητα στις αρχές που είναι αρμόδιες τόσο για τη νομοθέτηση των κανονισμών πρωταθλημάτων, όσο και για τη διοργάνωση των πάσης φύσεως αθλητικών διοργανώσεων, να τροποποιήσουν τους σχετικούς κανονισμούς και τις αντίστοιχες προκηρύξεις, προσδίδοντας μάλιστα, στις τροποποιήσεις αυτές άμεση ισχύ.

Για λόγους ταχύτητας, ευελιξίας και αποφυγής συνάθροισης μεγάλου αριθμού φυσικών προσώπων σε ένα χώρο, ορίζεται ότι οι αποφάσεις για τις ως άνω τροποποιήσεις θα λαμβάνονται από τα οικεία διοικητικά συμβούλια ή τις εκτελεστικές επιτροπές, κατά περίπτωση και δεν θα εγκρίνονται, ούτε θα επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης».

Η μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ

Επίσης, με την εν λόγω τροπολογία, ρυθμίζεται η μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος της μετατροπής του σε ΕΟΚΑΝ έως ότου και να διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του ΕΟΚΑΝ

Το ΕΣΚΑΝ μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προς τα επείγοντα ζητήματα, όπως η διαδικασία διενέργειας ελέγχων ντόπινγκ και διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις