Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο και 55 νέα κρούσματα στη χώρα μας

«Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», το μήνυμα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού προχωρά αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας μέσα σε ένα 24ωρο έχουν καταγραφεί τέσσερις νέοι θάνατοι με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους να φθάνει τους 125. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 55 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 2.463 κρούσματα συνολικά.

«Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση. Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα. Το 574 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων () σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1013 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.   Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 52 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις