Ετοιμες για επιστροφή στη δράση οι γερμανικές ομάδες, η πολιτική ηγεσία αποφασίζει ημερομηνία

Οι 36 επαγγελματικές ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών της Γερμανίας ανακοίνωσαν μετά τη Γενική Συνέλευση της 23ης Απριλίου ότι προετοιμάζονται για τη συνέχιση της σεζόν μέσα στον Μάιο, ωστόσο η απόφαση για την οριστική ημερομηνία επανεκκίνησης εξαρτάται από τους αρμόδιους πολιτικούς.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ένα πλάνο οδηγιών για το πώς θα οργανώνονται τα γήπεδα στο εξής – Η διοργανώτρια αρχή (DFL) θα εξασφαλίσει τεστ για τον κορωνοϊό αξίας 500.000 ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε εκστρατεία αλληλεγγύης, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία θα ενισχυθούν οι ομάδες της 3ης κατηγορίας και η Bundesliga γυναικών.

Παράλληλα η DFL έφτασε σε συμφωνίες με τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, «Sky», και όλους τους υπόλοιπους (πλην ενός) ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, για την πρόωρη καταβολή των χρημάτων του υπόλοιπου της περιόδου 2019/2020, προκειμένου να βοηθήσουν τους συλλόγους να «επιβιώσουν» από την πανδημία του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη (23/04) ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Κρίστιαν Σέιφερτ.

Κατόπιν τούτων οι σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την τρέχουσα σεζόν τον Μάιο χωρίς θεατές στα γήπεδα. Επίσημα η αναστολή ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου. Η οριστική ημερομηνία επανέναρξης θα καθοριστεί από την πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις