27 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε την Παρασκευή συνολικά 130 θανάτους, 2.490 κρούσματα, συνολικά – 48 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ

 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε και την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.490, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 2.760.000 κρούσματα και 193.148 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 762.000 ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.158.000 κρούσματα. Το 70% εντοπίζεται σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα. Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής», είπε ακόμη ο καθηγητής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, λέγοντας πως «οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικά άρρωστοι, τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κορονοϊό κινδυνεύουν με θάνατο».

Στη συνέχεια, είπε πως η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60. Συνέχισε λέγοντας πως το επόμενο διάστημα θα δίνεται φάρμακο δια στόματος σε ασθενείς με κορονοϊό. «Ελπίζουμε να έχει θετική απόκριση», είπε.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων. Ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις