«Ήττες σερί, κακή εικόνα… δεν μου ‘χει ξανά τύχει»

Στο sportstonoto.gr μίλησε ο μεσοαμυντικός της Καλαμάτας, Γρηγόρης Μάκος.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, διεθνής, πήγε πέρυσι στη Μαύρη Θύελλα με πολλά όνειρα και ελπίδες και αυτός για μία μεγάλη φέτος πορεία στη Football League, προσδοκίες όμως που αποδείχθηκαν φρούδες μιας και η Καλαμάτας φέτος, μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού, τρεις μόλις αγωνιστές πριν το τέλος, πάει, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

Αναλυτικά:

Πώς περνάς με την καραντίνα, που βρίσκεσαι, αν κάνεις καθόλου προπονήσεις, Γρηγόρη;

«Βρίσκομαι στην Αθήνα στο σπίτι μου με την οικογένεια μου! Μένω πολλές ώρες με τα παιδιά μου κυρίως γιατί λόγω δουλειάς η γυναίκα μου λείπει από το πρωί! Προσπαθώ να συνδυάσω λίγο προπόνηση με το παιχνίδι των παιδιών στον κήπο, συν ότι βγαίνω και τρέχω διάφορες διαδρομές στον δρόμο, αναγκαστικά έξω, όπως ο περισσότερος κόσμος”.

 

Πως βλέπεις το θέμα με την συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος; Την θεωρείς εφικτή ή όχι?

«Αυτό είναι ένα θέμα που πραγματικά δεν ξέρουμε τι γίνεται! Ακούγονται διάφορα. Ότι θα ξαναπαίξουμε ,ότι θα σταματήσει ως έχει. Προέχει η υγεία μας και προσωπικά εσείς (σ.σ. Σωτήρη Γεωργούτζο)  το ζήσατε με το ιό και το ξεπεράσετε και μπράβο σας. Σιδερένιος! Νομίζω προσωπικά ότι δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα γιατί ανεξάρτητα ότι είμαστε σαν χώρα χαμηλά στα νούμερα με τα κρούσματα ακόμα είναι επικίνδυνα. Έτσι μπαίνουμε όλοι σε έναν κίνδυνο αλλά τις αποφάσεις τις περνούν οι αρμόδιοι και θα δούμε σε λίγες μέρες προφανώς».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης πως το βλέπεις, ποια η άποψη και η εκτίμησή σου;

«Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι το οποίο αν γίνει θα δημιουργήσει για του χρόνου μια παρά πολύ δυνατή κατηγορία τη Β’ και ένα πολύ ανατρεπτικό πρωτάθλημα και θα θυμίσει κάτι από τα παλιά χρόνια με δυο ομίλους. Εγώ προσωπικά είχα πει από το καλοκαίρι ότι η δίκη μας κατηγορία είναι πολύ καλύτερη να παρακολουθήσει κάποιος σε σχέση με τη Super League 2. Επίσης περιμένουμε και σε αυτό το θέμα αποφάσεις και πιστεύω ότι θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση, γιατί  από ότι διαβάζω οι πιο πολλές ομάδες είναι θετικές».

Τι έχεις να πεις στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, περίμεναν πολλά τούτη την χρονιά, έλαβαν όμως μεγάλες πίκρες…

«Ξέρω ποσό πικραμένοι είναι πραγματικά και στεναχωρημένοι για την φετινή εικόνα της ομάδας! Έχω κάτσει πολλές φορές μετά το τέλος παιχνιδιών κοντά τους μετά την απογοήτευση για κακό αποτέλεσμα ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια με μεγάλα ταξίδια που έκαναν και αυτοί μαζί μας! Δεν μου αρέσει να μην λέω πολλά και ποτέ δεν έχω βγάλει τον εαυτό μου απ έξω γιατί σε μια ομάδα όλοι είναι ένα και έτσι πρέπει να πορεύονται! Ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά επειδή δεν πρέπει να κρυβόμαστε δεν είχαμε ρόστερ για να κοντράρουμε άλλες ομάδες και το είχαμε δει από το καλοκαίρι! Δυστυχώς ότι έγινε έγινε τώρα περιμένουμε τις αποφάσεις όπως είπαμε και μακάρι να πάνε όλα καλά και να τελειώσει όλο αυτό το φετινό σαν κακόγουστο αστείο. Τους ευχαριστούμε που παρά τις κακές εμφανίσεις μας και τη πολύ κακή θέση που έχουμε ήταν δίπλα μας και αυτό σημαίνει πολλά !Είμαι σίγουρος ότι έτσι με τη πίστη που έχουν στην ομάδα θα την δούνε εκεί που της αξίζει».

Μέτρια ως κακή φέτος η κακή φέτος η χρονιά για την Καλαμάτα. Με την εμπειρία που έχεις τόσο χρόνια στα γήπεδα και σε επίπεδο κορυφής, πως είδε την ομάδα από  μέσα και τι πιστεύεις πως έφταιξε;

«Όπως είπες και εσύ πραγματικά ήταν μια παρά πολύ κακή χρονιά. Ούτε σε εμένα δεν έχει ξανατύχει να έχω τόσες ήττες σερί και κακή εικόνα και όπως είπα πριν το καλοκαίρι κάποιοι το βλέπαμε ότι κάτι λείπει και δεν θα είναι τα πράματα όπως τα φανταζόμαστε. Όπως λέμε ποδοσφαιρικά θα έσκαγε η ομάδα δεν θεωρώ πως ήμασταν πλήρης σαν ρόστερ για να κοντράρουμε ομάδες πρωταθλητισμού της κατηγορίας! Βέβαια μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που πήραν την ομάδα να την οργανώσουν έκαναν πολλά πράγματα και τελευταία στιγμή ήρθε η ξαφνική άνοδος όποτε και τους ήταν δύσκολο να γίνουν μεταγραφές άρα η οργάνωση έγινε για την κάτω κατηγορία όπως ξέραμε».

Θα ήθελες να συνεχίσεις και την νέα χρονιά στη Μαύρη Θύελλα; Θωρείς πως φέτος έδωσες και πρόσφερες όσο εσύ μπορούσες;

«Θα ήθελα σε αυτή την ερώτηση να  ξεκινήσω λέγοντας ότι ήταν τιμή μου πραγματικά που με επέλεξαν από την διοίκηση για αρχηγό αυτής της ομάδας της Μαύρης Θύελλας. Έχουν περάσει τρομεροί παίκτες από αυτό το σωματείο και με κάποιους είχα την χαρά και τιμή να βρεθώ στα ίδια γήπεδα είτε σαν συμπαίκτης είτε αντίπαλος. Η στιγμή φέτος στον αγώνα με τη Λάρισα στο γήπεδο μας που έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Μπαχράμη και ήμουν και εγώ ως αρχηγός της ομάδας, εκεί πραγματικά με έκανε μα νιώσω πολύ όμορφα γιατί  είχα προλάβει τον Παναγιώτη.  Άρα σίγουρα δεν θα υπήρχε από πλευράς μου λόγος μη συζήτησης με την ομάδα για του χρόνου, εκτός οικογενειακού κολλήματος αν υπάρξει. Σίγουρα δεν έχω προσφέρει αυτά που μπορώ και ήταν η πρώτη φορά στη καριέρα μου, που έπρεπε να μείνω απ έξω και να παρακολουθώ και έτσι να μην βοηθάω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου λόγω τραυματισμού».

 Την άποψή σου για τον Γιώργο Πρασσά. Ως αρχηγός μιλάτε συχνά απ’ ότι ξέρουμε και μας έχει πει μαζί του. Πες μας αλήθεια δύο λόγια κλείνοντας την κουβέντα μας αυτή  και για τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της μεγάλης Μαύρης Θύελλας.

«Είμαστε τυχεροί που σαν παίκτες έχουμε έναν τέτοιο πρόεδρο όπως πιστεύω είναι παρά πολύ λίγοι στην Ελλάδα σαν και αυτόν. Αγαπάει τη Μαύρη θύελλα σαν τρελός και το έχει δείξει με όλα αυτά που έχει επενδύσει στην ομάδα, έχουμε επαφή ναι όπως έχει με αρκετούς παίκτες και αυτό είναι πολύ καλό. Και για να μην κρυβόμαστε, ξέρουμε ότι άλλος στη θέση του και με αυτές τις εμφανίσεις και την εικόνα και θα είχε παρατήσει την ομάδα και δεν θα έβαζε χρήματα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις όλες. Ίσα – ίσα εκείνος έχει δηλώσει ότι και να γίνει θα παραμείνει στην ομάδα και το έχει πει στα δύσκολα και όχι στα εύκολα και αυτό δείχνει ποσό πραγματικά θέλει να πετύχει και για αυτό έχει πετύχει και στις δουλειές του και είναι τόσο μεγάλος και σοβαρός επιχειρηματίας! Πρέπει σαν παίκτες να παρακαλάμε να έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας»!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις