Το τριήμερο που θα καθορίσει τις εξελίξεις στη Γ’ Εθνική

Μέσα στα πρώτα24ωρα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεδιαλύνει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο αναφορικά με την τύχη του φετινού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Είναι δεδομένη η πρόθεση της ΕΠΟ για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι στο χέρι της. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και στην συνέχεια θα αποφασίσουν για το αν και πώς θα ολοκληρωθεί το εθνικό ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.

Με αυτό ως δεδομένο, κομβικής σημασίας θεωρούνται από τους επιτελείς της ΕΠΟ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με την άρση των μέτρων, και πιο συγκεκριμένα της άρσης της απαγόρευσης προπονήσεων που τελεί σε ισχύ από τα τέλη Μαρτίου. Βεβαίως, στη συζήτηση για μια πιθανή επανέναρξη του Πρωταθλήματος τίθενται και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται τόσο της δημόσιας υγείας, αλλά και του οικονομικού παράγοντα. Όλα αυτά πρόκειται να πέσουν επί τάπητος, αρχικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων την προσεχή Τρίτη (28/4), ένα 24ωρο μετά τις προγραμματισμένες κυβερνητικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων, και σε αυτήν θα συνταχθεί ένα κείμενο προτάσεων.

Αυτό θα τεθεί υπ’ όψιν της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη (29/4) και είναι αυτή, η οποία έχει την αρμοδιότητα να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Σε περίπτωση επανέναρξης του Πρωταθλήματος, ερωτηματικό είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ ανόδου, καθώς, όπως έχει ήδη καταγραφεί, η τάση είναι για απευθείας άνοδο και των οκτώ πρωταθλητών στη Football League. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, την Εκτελεστική Επιτροπή.

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις