Η ΟΥΕΦΑ ζητάει από τις Ομοσπονδίες διοργάνωση μίνι πρωταθλημάτων

Μοιράσου το άρθρο

Δημοσίευμα από την Κύπρο αποκαλύπτει επιστολή της ΟΥΕΦΑ, μέσω της οποίας η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζητάει από τις χώρες μέλη να διοργανώσουν μίνι πρωταθλήματα για να προκύψουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα επόμενα κύπελλα Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «shootandgoal.cyprustimes.com», η ΟΥΕΦΑ απέστειλε στις Ομοσπονδίες έγγραφο μέσω του οποίου ζητάει σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων στην κανονική τους μορφή, να διοργανώσουν μίνι πρωταθλήματα ή διαφορετικού τύπου διοργάνωση ώστε να κριθούν οι θέσεις που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΟΥΕΦΑ, το ιδανικό σενάριο εάν το επιτρέπει η κατάσταση πανδημίας, είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί αυτή τη στιγμή. Εάν όμως κάτι φαντάζει αδύνατο, τότε καλεί τις ομοσπονδίες να αρχίσουν ξανά τις διοργανώσεις με μία νέα μορφή, ώστε να προκύψουν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν.

Μάλιστα, η ΟΥΕΦΑ αναφέρει ότι οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να την ενημερώσουν μέχρι τις 25 Μαΐου για τα σχέδια τους για τις εγχώριες διοργανώσεις και για το πως έχουν σχεδιάσει να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα ή αν θα τα ακυρώσουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις