Το πλάνο για τη Γ’ εθνική: Πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα υποβιβαστούν

Την Τετάρτη (29/4) στην Ομοσπονδία έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε αυτή θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει με το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τι θα γίνει με τη Γ’ Εθνική, το Γυναικείο Ποδόσφαιρο και τα λοιπά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, τα οποία βρίσκονται σε αναστολή.

Κι ενώ όλα δείχνουν ότι (με δεδομένη την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ενώσεων) τα τοπικά πρωταθλήματα δεν θα συνεχιστούν, για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αναμένεται να γίνει το ίδιο.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην συνεχιστεί και η Γ’ εθνική και να παρθεί απόφαση για το τι θα γίνει με τις ομάδες που θα πρέπει να κερδίσουν την άνοδο, αλλά κι εκείνες που θα υποβιβαστούν.

Ήδη η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να ανέβουν οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο στην Football League, με την προϋπόθεση βέβαια, πως θα γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Διαφορετικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού βάσει της προκήρυξης, την άνοδο στη Football League παίρνουν οι τέσσερις από τους οχτώ πρωταθλητές μέσω αγώνων μπαράζ.

Πρωταθλήτριες ομάδες έχουν αναδειχθεί οι Πανσερραϊκός (1ο όμιλο), Αλμωπός Αριδαίας (2ο όμιλο), Πιερικός (3ο όμιλο) και Ρόδος (6ο όμιλο).

Στους άλλους ομίλους η άνοδος παίζεται ακόμη…

Στον 4ο η ΑΕΠ Κοζάνης (53) είναι στο +2 από την Αναγέννηση Άρτας (51).

Στον 5ο Καλλιθέα και Θύελλα Καμαρίου ισοβαθμούν στους 53 βαθμούς (υπερτερεί η Αθηναϊκή ομάδα).

Στον 7ο ο Αστέρας Βλαχιώτη (52) βρίσκεται στο +4 από την Σπάρτη (48).

Στον 8ο η Επισκοπή (42) είναι στο +7 από τον Γιούχτα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, να «πέσουν» όσες ομάδες απέχουν πάνω από πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Αν περάσει η πρόταση μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι (στον 5ο όμιλο) το Κερατσίνι και η Άνω Μερά που παρότι βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού θα διατηρηθούν στην κατηγορία γιατί είναι 2 και 4 βαθμούς πίσω από τον Εθνικό που ούτως ή άλλως παραμένει στην Γ’ εθνική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις