Λευκός καπνός για τη Forthnet: Ποιο fund αποκτά το 32% της εταιρείας

Εξελίξεις στο τηλεοπτικό μέτωπο! Τρεις δεσμευτικές προτάσεις είχαν κατατεθεί για τη Forthnet και φαίνεται πως μία εξ αυτών θα οδηγηθεί στην τελική ευθεία για την απόκτηση ποσοστού της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών κατατέθηκαν φάκελοι από την BC Partners, την Duet Private Equity Limited αλλά και τον όμιλο ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού. Εξ αυτών, ο σύμβουλος του διαγωνισμού για τη Forthnet προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διενέργεια αποκλειστικών συζητήσεων με την BC Partners.

Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση, από πλευράς BC Partners, των μετοχών αλλά και των δανείων της Forthnet που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες. Η δε περίοδος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να διαρκέσει από έναν ως δύο μήνες.

Ως γνωστόν, οι πιστώτριες τράπεζες κατέχουν το 32% της Forthnet, μετατρέποντας μέρος των ανεξόφλητων δανείων σε μετοχές: εν προκειμένων τα 70 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 325 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση της BC Partners κρίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως πιο συμφέρουσα από πλευράς τραπεζών, και φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνει καλύτερους όρους σε επίπεδο «κουρέματος» των δανείων της εταιρείας, αλλά και σταδιακή (αλλά πλήρη) αποπληρωμή των δανείων που απομένουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις