Επιτρέπονται μόνο ατομικές προπονήσεις – Χωρίς κόσμο οι αγώνες – Όλες οι αποφάσεις

Μόνο η ατομική προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται, τουλάχιστον μέχρι τις 11 Μαΐου ενώ η επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.

Αυτό ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, λιγκών και τη συμμετοχή και της νεοσύστατης Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού και άλλων φορέων (συνολικά 130 ατόμων) αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Η διαδικασία θα είναι συνεχής και θα αξιολογείται καθημερινά, ως δυναμική διαδικασία στην προοδευτική, σταδιακά, επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας.

Τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά τους οι ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων αιτήθηκαν να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να ξεκινήσουν από την προσεχή εβδομάδα προγράμματα, έστω και ατομικά, προς ανάκτηση της φυσικής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και των αποστάσεων, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα μαζικών συγκεντρώσεων σε αθλητικούς χώρους μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του είπε ότι οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται χωρίς θεατές.

Επισήμανε, ακόμη ο κ. Τσιόδρας ότι η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού θα είναι αυτή που θα λαμβάνει της αποφάσεις για την επανεκκίνηση ή μη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι αθλητικοί φορείς θα αποστείλουν άμεσα τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τα τυχόν υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες των αθλημάτων τους, προκειμένου οι ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των εγχώριων πρωτοκόλλων.

Πλέον η “καυτή πατάτα” περνάει στις ομοπονδίες και στις λίγκες. Με θέμα την επανέναρξη του πρωταθλήματος συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 29/4 το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ 1 αλλά και η Ε.Ε. της ΕΠΟ με θέμα την επανέναρξη του κυπέλλου, της Γ’ Εθνικής και των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις