Ομόφωνα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, εκτός του Ολυμπιακού

Οι 13 ομάδες της Super League… ομονόησαν ότι η λύση της κεντρικής διαχείρισης είναι μονόδρομος, με τον Ολυμπιακό να σπάει την απόλυτη ομοφωνία ζητώντας να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα μπορούσε έστω στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να υπάρξει ομοψυχία στη Λίγκα, ο Ολυμπιακός έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του, αφήνοντας για μία ακόμη φορά “σκιές” για άλλες ομάδες.

Οι 13 ΠΑΕ που συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας συμφώνησαν πως η κεντρική διαχείριση, την οποία πρότεινε ο Γιάννης Αλαφούζος και μάλιστα επιμένοντας, είναι μονόδρομος για το μέλλον της μεγάλης κατηγορίας, με τους “ερυθρόλευκους” να είναι οι μοναδικοί που διαφώνησαν ανοικτά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Η ομοφωνία των 13 ομάδων αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, όπου ο Ολυμπιακός ψήφισε “λευκό”, ενώ οι υπόλοιποι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ορισμένοι με αστερίσκο.

Δείτε αναλυτικά:

ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη
Άρης: υπέρ με αστερίσκο
Αστέρας: υπέρ
ΑΕΚ: υπέρ
Ατρόμητος: υπέρ
Βόλος: υπέρ
Ξάνθη: υπέρ
Ολυμπιακός: λευκό
ΟΦΗ: υπερ
Παναθηναϊκός: υπέρ
Παναιτωλικός: υπέρ
Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο
ΠΑΟΚ: υπέρ
Λαμία: υπέρ
ΕΠΟ: υπέρ

Να σημειώσουμε από εκεί και πέρα ότι Ολυμπιακός, Λάρισα, Ατρόμητος και Πανιώνιος έθεσαν θέμα όσον αφορά την κεντρική διαχείριση, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυϊδιοκτησίας, συμπεριλαμβάνοντας και τον Βόλο.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε πως είναι λάθος να εξαιρούνται οι ομάδες πλην των big4 που κόβουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό. «Κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογιας», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις