Απασφάλισε κατά Μαρινάκη και Κούγια ο Μπέος (vid)

Αχιλλέας Μπέος non stop στην εκπομπή του SDNA, σε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί! Μπορεί να παρακολουθήσετε ξανά την εκπομπή και τα όσα ειπώθηκαν από τον Αχιλλέα Μπέο από το 46:12:

Στον πρόλογο του ο Αχιλλέας Μπέος έκανε μία απαραίτητη επισήμανση: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εκφράζω την άποψη μου, με μία απόσταση, από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο, ως Δήμαρχος Βόλου.  Έχω αξιολογική κρίση των πραγματικών προβλημάτων του ποδοσφαίρου. Δεν εκπροσωπώ καμία ομάδα, μιλάω ως έμπειρος παράγοντας του παρελθόντος, αλλά και ως οπαδός, φίλαθλος του ποδοσφαίρου.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι είναι συνειδητή επιλογή, η αποχή μου από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κώλυμα ούτε έχω κάποιο πρόβλημα το πόθεν έσχες μου, ώστε να εμποδίζει να έχω μετοχές οπουδήποτε θέλω. Ήμουν υπέρ της δημιουργίας του Βόλου, στήριξα αυτή την προσπάθεια.

Θεωρώ άκομψο να συμμετέχω στο σημερινό χάλι του ποδοσφαίρου, γιατί τότε θα γινόταν πόλεμος. Θέλω να ηρεμήσω. Έχω δύο εγγόνια, είμαι Δήμαρχος, αγαπάω αυτό που κάνω. Δεν θέλω να συγκρούομαι με τον κάθε Μαρινάκη, που έχει πάρει και κιλά, Παναγία μου!

Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα της καρδιάς μου το έχω πει. Τον υπηρέτησα και τον αγαπώ. Εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε μεγάλη προσπάθεια για τον Βόλο και κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη και αυτό φάνηκε και στις εκλογές από την υποστήριξη του κόσμου».

Ο Δήμαρχος Βόλου σχολίασε με πολύ καυστικό τρόπο την υπόνοια που άφησε ο Ολυμπιακός για σχέση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο: «Για τον ισχυρισμό απάντησε με ανακοίνωση η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα με μεγαλύτερη διαφάνεια από ότι υπάρχει στην ομάδα του Βόλου. Υπάρχουν 270-275 μέτοχοι, υπαρκτά, φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, επιχειρηματίες, που έχουν από 10 εως 1000 μετοχές της ομάδας.

Αν θεωρούν ότι από μία καλή σχέση που έχω και δεν την αμφισβητώ, την αποδέχομαι με μεγάλη χαρά, με τον κύριο Σαββίδη προκύπτει θέμα τι να πω; Κάποια αντίστοιχη σχέση στο παρελθόν είχα και με τον Μελισσανίδη. Πολλά χρόνια πριν και πιο έντονη μάλιστα σχέση είχα με τον Μαρινάκη και με τον Πατέρα για κάποιο διάστημα. Αν αυτά τα δύο έτη καλή σχέσης που δεν είναι τόσο έντονη και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, τότε τι να πούμε για την σχέση με το 2010 και το 2011 με τον Μαρινάκη που ήταν πολύ πιο έντονη και το πλήρωσα με την παρουσία μου για 11,5 μήνες στην φυλακή με το περιβόητο σκάνδαλο της δικαιοσύνης και τον εξωθεαμικών παραγόντων που επέτρεψαν να γίνουν όλα αυτά.

Ας βγει ο Μαρινάκης και να πει ότι σε αυτά τα 2 χρόνια που ήμασταν μαζί, μόνο που δεν κοιμόμασταν μαζί, ότι έλεγχε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω εμου! Τι σημαίνει αυτό; Ότι τότε ο Μαρινάκης είχε τον Ολυμπιακό Βόλου; Ας το πει. Εμείς δεν πήραμε τότε δανεικό τον Νέμεθ από τον Ολυμπιακό; Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει δανεικούς από το εξωτερικό; Δεν είναι κακό να παίρνεις δανεικούς.

Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Στο σχεδιασμό του ο Βόλος είχε να πάρει 4-5 δανεικούς. Πήρε έναν κι από την ΑΕΚ. Και τι πάει να πει αυτό; Είτε πάρεις έναν, είτε τρεις αλλάζει κάτι; Και η Τρίπολη πήρε δανεικό από την ΑΕΚ, τι σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό; Γίνονται καθημερινά αυτά παντού σε όλο τον κόσμο»

Πρόσθεσε επίσης: «Αν η ΕΕΑ θέλει να ασχοληθεί με τον Βόλο, ας το κάνει. Καλά θα κάνει να ασχοληθεί, όχι πάντως επειδή το είπε ο Μαρινάκης. Ας κάτσει να ελέγξει. Αν βρει κάτι, ούτε που με ενδιαφέρει προσωπικά. Πάντως μετοχική σχέση ή κάποια άλλη συναλλαγή με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει και σας το υπογράφω από όσα ξέρω.

Αν θέλει να συνδυάσει την σχέση που έχω με τον Σαββίδη, τότε είναι τυχερός που σέβομαι την ψήφο του λαού του Βόλου. Διαφορετικά θα ανέβαινα στην Θεσσαλονίκη και τότε θα μιλούσαμε για άλλον αντίπαλο, όχι τον σημερινό ΠΑΟΚ! Θα γελούσαμε τότε! Τότε θα μπαίναμε στην ζυγαριά. Γιατί κι εγώ έχω πολλά κιλά. Πολλά κιλά καρδιάς. Ψυχής. Αυτός έχει άλλα. Δικαίωμα μου να έχω καλή σχέση με τον Σαββίδη και με όποιον με σέβεται, με εκτιμάει. Δηλαδή θα ρωτάμε τον Μαρινάκη και με ποιον θα μιλάμε; Αυτός έγινε κολλητός με τον Κούγια. Σιγά, μην τον ρωτάμε και με ποιον θα μιλάμε».

Για όσους υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν είχε… ιδιαίτερη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:  «Κάποιοι λένε πως ο Μαρινάκης με έβγαλε από την φυλακή. Πως; Είναι δικαστής; Εφέτης; Πήρα δανεικά από τον Μαρνάκη, και; Κι από τον Σπανό πήρα. Κακό είναι; Εγώ τα πήρα, όχι ο Κούγιας. Μήπως έχει μετοχές και στον Βόλο, επειδή μου έδωσε δανεικά; Μήπως να αναρωτηθεί ο Κούγιας μήπως μου τα έδωσε επειδή είχε τύψεις που μπήκα φυλακή; Αν πήρα λεφτά από τον Μαρινάκη για να πληρώσω μία εξοντωτική εγγύηση δεν το αμφισβητώ. Εγώ μόνος μου το ομολόγησα πριν από χρόνια. Τι σχέση έχει αυτό; Και δάνεισα και μου δάνεισαν. Δεν έχει καμία σχέση».

Για τον Αλέξη Κούγια: «Μην πιάνεστε από δηλώσεις ενός ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του έγκριτο νομικό και ομολογεί ότι ήταν υποχείριο του Νίκου Πατέρα για να κάνει κακό στον Μαρινάκη και στον Μπέο, ένας σοβαρός επιστήμονας δεν γίνεται υποχείριο κανενός. Διαχρονικά αν δει κανείς τις δηλώσεις του Αλέκου του Κούγια θα διαπιστώσει ότι χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης. Σήμερα λέει άσπρο, αύριο μαύρο.

Επειδή εγώ ξέρω τι έγινε στην περιπέτεια μου, ας κάνουμε μία άλλη εκπομπή, να τα πω να σπάσουμε παγκόσμιο ρεκόρ, για επίορκους που χωρίς στοιχεία δέχθηκαν και ψήφισαν για προστατευόμενους μάρτυρες, όπως ο Κούγιας που είπε άλλα στις καταθέσεις, άλλα στο δικαστήριο και άλλα λέει τώρα.

Στην αρχή έλεγε ότι οι κασέτες του ήρθαν μέσω κούριερ, μετά ότι του τις έδωσε ένα παιδί και τώρα λέει ο Πατέρας. Αλλά ο Αλέκος ο Κούγιας δεν λέγεται Αλέκος, αλλά τον λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Πως γίνεται κάποιος να στηρίζεται στις καταθέσεις του Κούγια, που αλλάζει τις καταθέσεις του, ανάλογα αν είναι φίλος του Μαρινάκη, ου Μπέου, του Σαββίδη ή του Μελισσανίδη; Έλεγε για το πόρισμα της Παναγιώτας Σπανού, πως έλαβε υπόψη μία κατάθεση του. Δηλαδή τι θα κάνουμε; Όποτε ξυπνάει ο Κούγιας θα αλλάζει καταθέσεις και θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη η δικαιοσύνη να το λαμβάνει υπόψη;».

Για τα συμπεράσματα από την τηλεδιάσκεψη της Super League και τις ομάδες που χρωστάνε: «Απορώ πως ένας σοβαρός άνθρωπος όπως ο Μποροβήλος κάθισε 6,5 σε ένα θέατρο του παραλόγου. Τι συμπέρασμα βγήκε από αυτή την τηλεδιάσκεψη δεν καταλαβαίνω. Είναι μονόδρομος ότι θα ξεκινήσει η μπάλα, δεν μπορεί να μην ξεκινήσει. Είναι τρελό. Τι παράγοντες είναι αυτοί; Παναγία Βόηθα. Μόνο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλιώς δεν γίνεται.

Σε ότι αφορά τον Βόλο ξέρω ότι είναι μία ομάδα νοικοκυρεμένη, δεν γίνονται καραγκιοζιλίκια, όπως αλλού. Στην SuperLeague 2 να δείτε τι γίνεται. Εκεί ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, όμως δεν βλέπουν ότι το δάσος καίγεται. Υπάρχουν ομάδες ομάδες που δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 31/12, πράγματα που εξετάζει ο Δημητρίου και η ΕΕΑ για να δώσει πιστοποιητικά; Ας φέρουν λοιπόν χαρτιά, εξοφλήσεις, υπαλληλικού προσωπικού. Υπήρχε κορωνοϊός τότε και δεν πλήρωναν; Ζήτημα να υπάρχουν 4-5 ομάδες που να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Μία από αυτές είναι ο Βόλος, στον οποίο είναι όλοι εξοφλημένοι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Για τον αριθμό των ομάδων που θα πρέπει να είναι στην Super League: «Τότε που ήμουν στον Πανιώνιο είχαμε κάνει το καλύτερο πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Το είχε πει και η Ντελόιτ τότε ότι ταβάνι είναι οι 14 ομάδες. Και τώρα λένε για 14 για 16. Ας πούνε να τις κάνουν 22. Δεν ντρέπονται; Και να το δώσουν στη χρεοκοπημένη Νόβα του Παπαδόπουλου και των συμφερόντων. Ντροπή. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Είναι μία παρείτσα που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα κι έχουν ιδιοτελή συμφέροντα εκτός ποδοσφαίρου. Ας καταθέσουν τις προτάσεις τους, αν ενδιαφέρονται για μπάλα».

Για το θέμα της NOVA και τις δόσεις που είχε λαμβάνειν στην προ-κορωνοϊού εποχή: «Εν μέρει έχει αποκατασταθεί. Ναι μεν πλήρωσαν τις δόσεις, αλλά αφαίρεσαν χρήματα από το τίμημα γιατί τάχα εγώ δυσφήμησα την NOVA. Το οξύμωρο που γελάω είναι πως έβαλαν πρόστιμο στον Βόλο γιατί εγώ έκανα δηλώσεις. Ξαφνικά στην Ελλάδα θα στερηθεί κάποιος πολίτης την ελευθερία λόγου. Στο συμβόλαιο προβλέπεται πρόστιμο για δηλώσεις από αξιωματούχο της ομάδας. Εγώ τι είμαι όμως; Μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια θα φάνε αγωγή, ο Πάνος Παπαδόπουλος προσωπικά. Θεωρώ ότι η αρρωστημένη κατάσταση στα διοικητικά της ΝΟΒΑ έχει ημερομηνία λήξης. Θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης και θα μπουν νέες βάσεις».

Για τους λόγους που ο Μαρινάκης δημιούργησε νέα αντιπαράθεση στο ΔΣ της Λίγκας: «Θεωρώ πως όποιος είδε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος πως τα απαντάει όλα σε μεγάλο βαθμό. Εγώ ξέρω τον Μαρινάκη καλύτερα από όλους. Οι παράγοντες θα έπρεπε να ήταν αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση πόσο μάλλον όταν δεν ήταν παρών ο κ. Σαββίδης. Ο Μαρινάκης είναι κυκλοθυμικός. Θα του κάνεις δέκα χάρες και αν δεν του κάνεις την ενδέκατη, θεωρεί πως είσαι εχθρός του. Ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός έχει έναν αντίπαλο. Ο δεύτερος έρχεται, είναι ο Μελισσανίδης και επανέρχεται. Αν κάποιος αισθάνεται ισχυρός, δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά του. Είναι λάθος η επίθεσή του και δεν τον τιμάει, θεωρώ πως ίσως το έχει μετανιώσει κι όλας».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε προ ετών εκτός Ευρώπης με απόφαση που εκδόθηκε στις 5 τα χαράματα: «Η τότε αποτυχημένη Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ για επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους για να υπάρξει μία δεσμευτική απόφαση για επικοινωνιακούς σκοπούς. Βγήκε μια απόφαση στις 5 το πρωί και η ΟΥΕΦΑ μας τιμώρησε και έγινε αυτό το αίσχος. Μιλάμε για αίσχος. Υπάρχει καταγγελία τεσσάρων παικτών και ενός προπονητή πως το ημίχρονο ήταν 0-0 και τους την πέσανε στο ημίχρονο για να λήξει το ματς 3-0 και έτσι έγινε. Και δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός.

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Για ποια ξεφτίλα; Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ντροπή. Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να σταματήσουν. Γιατί υπάρχουν όλα αυτά που βλέπουμε τα παιδιά οι αναρχικοί κλπ; Γιατί αγανακτούν από την αδικία και δημιουργούνται ακραίες καταστάσεις. Να σταματήσει ο νόμος του ισχυρού να υπερισχύει, έναντι του αδύναμου. Εύχομαι να γίνει αυτό με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλείνοντας θα πω πως όσα είπα από το Α ως το Ω είναι δική μου άποψη, αξιολογική κρίση, μεταφέρω γεγονότα που έχω ζήσει και δεν συνδέονται με καμία ομάδα και κανέναν παράγοντα, με τίποτα. Όταν εγώ αποσύρθηκα το ποδόσφαιρο ήταν στην 12η θέση στην Ευρώπη και τώρα έχουμε ξεφτιλιστεί μας πέρασε και το Τσιμπουτί. Τώρα υπάρχουν παράγοντες που λένε… «Να παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@@@ουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις