Αυγενάκης: “Δεν έφυγε ο κορονοϊός, δεν συζητάμε για κόσμο στις κερκίδες”

Mία ημέρα αφότου ανακοίνωσε το πλάνο επιστροφής στον αθλητισμό εν μέσω κορονοϊού, εξαγγέλοντας μεταξύ άλλων την επιστροφή στις 5 Μαΐου στις προπονήσεις για τις ομάδες της Super League σε μικρά γκρουπ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

Εκεί ρωτήθηκε μάλιστα για το “τι θα γίνει στο πρωτάθλημα της Super League αν ξεκινήσει κανονικά και εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού και αν μπορεί να επέμβει η πολιτεία για να επιβάλλει νέα διακοπή”, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως ακόμα είμαστε πολύ μακριά μέχρι να μιλάμε για επιστροφή στα γήπεδα.

“Έίναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επανέναρξη της Super League στις 15 Ιουνίου, όπως επιθυμούν οι ομάδες. Έχουμε δρόμο ακόμα, είναι μία πυλωτική φάση που πάμε βήμα-βήμα, δείλα-δειλά.

Δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, είτε ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στους Δήμους, που είναι η πλειονότητα των εγκαταστάσεων ανήκουν στους Δήμους, είτε στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας είτε των άλλων αθλημάτων.

Ξεκινάμε δειλά δειλά να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο, μία διαφορετική φιλοσοφία, με κανόνες που δεν υπήρχαν, έχουμε πολλά νέα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δεν χρειάζονται βιασύνες, δεν είναι ο καλός και ο κακός σε μία ιστορία, ο γρήγορος και ο αργός. Εδώ μπαίνουμε σε μία καινούρια φάση.

Δεν έφυγε ο κορονοϊός, δεν τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, δεν επιτρέπεται χαλαρότητα και φυσικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε καμία των περιπτώσεων για κόσμο στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεχνάμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε πως δεν μπορεί το κοινό, κάθε πολίτης δηλαδή μεμονωμένα, να προπονείται στα ανοιχτά στάδια σε αυτή την πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, ενώ στάθηκε και στις πρωτοβουλίες που πήρε το υπουργείο για τη μάχη κατά του κορονοϊού, αυτή την περίοδο.