Πρόταση της Σούπερ Λιγκ στον ΠΣΑΠ για περικοπές συμβολαίων 25% ή 33%

Το working group της Σούπερ Λιγκ είχε την Κυριακή (3/5) με τον ΠΣΑΠ όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της SL1, Μηνάς Λυσάνδρου εκπροσώπησε την ΑΕΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης τον Παναθηναϊκό και η Κάτια Κοξένογλου τον Ατρόμητο. Δεν συμμετείχαν στο working group η Λίνα Σουλούκου του Ολυμπιακού και ο Αλέξης Κούγιας της ΑΕΛ. Αντίθετα, ήταν παρών ο νομικός εκπρόσωπος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης.

Οι παίκτες εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρη Κουρμπέλη, Τάσο Μπακασέτα, Γιώργο Μασούρα, Σάββα Τσαμπούρη, Θανάση Παντελιάδη, Χρήστο Αλμπάνη, ενώ συμμετείχαν επίσης ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ, αλλά και δύο δικηγόροι του ΠΣΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίγκα κατέθεσε πρόταση περικοπής ύψους 25% σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί. Αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 33% εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος.

Πλέον το μπαλάκι περνάει στην πλευρά του ΠΣΑΠ, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα δεχθεί την πρόταση της λίγκας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο κρίνεται αβέβαιο αν το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών δεχθεί μείωση συμβολαίων σε αυτά τα ποσοστά.