Μπαντής: “Τρεις ομάδες δεν έχουν πληρώσει από τον Οκτώβριο του 2019”

O πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του OPEN και κλήθηκε να σχολιάσει τις επαφές του συνδέσμου με τη Λίγκα για περικοπές συμβολαίων λόγω του κορωνοϊού. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τρεις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που δεν έχουν πληρώσει από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ σχολίασε με βάση ποιο κριτήριο θα υπάρξει συμφωνία για περικοπές στα συμβόλαια.

Αρχικά είπε: “Δεν θα ήθελα να μπω καν στη διαδικασία να μιλήσω για ποσοστά. Γιατί αυτή τη στιγμή το ποσοστό το οποίο γράφτηκε αναφέρεται στο σύνολο του ετήσιου συμβολαίου και όχι στους μήνες της κρίσης. Οπότε να μου επιτρέψετε να επικοινωνήσω εγώ ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τα μέλη μας. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε σύγκλιση αρχηγών”.

Σε ερώτηση για τον λόγο που ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για επιστροφή στις προπονήσεις μόνο της Σούπερ Λιγκ και όχι της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ που είναι και αυτές επαγγελματικές κατηγορίες, απάντησε:

“Πρόσφατα έγινε τηλεδιάσκψη με την επιστημονική υγειονομική επιτροπή που συστάθηκε από το υφυπουργείο αθλητισμού. Ήμασταν παρόντες κι εμείς, ως ΠΣΑΠ, οι Ομοσπονδίες, οι Λίγκες. Εκεί τέθηκαν κάποιες προτάσεις και ο ΠΣΑΠ έκανε μια πρόταση, που υλοποιήθηκε εν μέρει. Ο υφυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα για ατομικές προπονήσεις. Η μετατροπή δηλαδή του ομαδικού μας αθλήματος σε ατομικό για ένα εύλογο διάστημα.

Αυτό θα μας βοηθήσει στη φυσική κατάσταση. Θεωρώ ότι ο Υφυπουργός μίλησε μόνο για τη Σούπερ Λιγκ και όχι για τη Σούπερ Λιγκ 2 γιατί δεν είχε γίνει αίτημα από τη σχετική λίγκα. Αυτό είναι κάτι υποθετικό, όπως το εκλαμβάνω εγώ. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα το υποβάλλει και η Σούπερ Λιγκ 2. Μπορεί μία ομάδα να χρειαστεί να παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ αν όλα κυλήσουν όλα ομαλά”.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που έδωσε το παρών στην εκπομπή, πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Γιώργο Μπαντή να απαντήσει στο αν πράγματι είχε γίνει συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές, στην οποία ειπώθηκε πως υπάρχουν παίκτες στη μεγάλη κατηγορία που έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ απάντησε: “Ναι, υπάρχουν τρεις ομάδες. Δεν θα ήθελα να πω ποιες είναι αυτές, νομίζω τις ξέρετε”. Ακολούθως επεσήμανε ότι “στη Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα είναι καλύτερα από τη Σούπερ Λιγκ 2”.

Όταν ρωτήθηκε με βάση ποιο κριτήριο θα υπάρξει συμφωνία για περικοπές, με δεδομένο ότι άλλα χρήματα δίνει μία ομάδα και άλλα μια άλλη, ο Μπαντής απάντησε: “Αυτούς τους προβληματισμούς τους έχουμε κι εμείς. Αύριο θα τους θέσουμε στη σύγκλιση των αρχηγών. Μπορώ να σας πω από τώρα ότι όντως δεν βράζουν όλες οι ομάδες στο ίδιο καζάνι. Είναι αυτονόητο. Αλλιώς διαπραγματεύεται ένας εργαζόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που του παρέχει τα πάντα και πληρώνεται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έκανε κάποιους μήνες νωρίτερα και διαφορετικά διαπραγματεύεται μια ομάδα που μόνιμα αθετεί συμφωνίες”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις