Πρέμιερ Λιγκ: Πλάνο για αγώνες χωρίς κόσμο μέχρι και το 2021

Οι δύσκολες καταστάσεις, απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις και προκειμένου να τα χάσει όλα, η Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να πάρει μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού που δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά κρίνονται απαραίτητα για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Sky Sports», η Λίγκα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η σεζόν 2020-21 θα πραγματοποιηθεί σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδα, άρα και μπροστά σε άδειες εξέδρες. Οι ερευνητικές ομάδες των συλλόγων καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το ποδόσφαιρο θα μπορέσει να επανέλθει στην κανονικότητα, όταν πια θα υπάρχει εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον COVID-19.

Κατόπιν τούτου, κι αφού η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν κρίνεται ως μία επιτακτική ανάγκη για τη βιωσιμότητα των συλλόγων, θεωρείται ως αναγκαίο κακό η διεξαγωγή της ερχόμενης σεζόν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες, γεγονός που προφανώς θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα μπορούν να λειτουργούν.

Αυτό θα ισχύει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, έχει τα περισσότερα έσοδα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες, τα οποία κάθε άλλο παρά λίγα είναι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mirror», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήδη καταρτεί την επόμενη μέρα της, έχοντας ως δεδομένη τη μακροχρόνια απουσία οπαδών από το «Ολντ Τράφορντ». «Η προοπτική να δούμε γεμάτα γήπεδα στην Premier League, απλά δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα και οι ομάδες το ξέρουν. Θα ήταν αφελές εκ μέρους τους να μην το συμπεριλάβουν αυτό στον προϋπολογισμό τους. Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι η επιστροφή των οπαδών είναι πολύ-πολύ μακριά», ανάφερε πηγή εντός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εφημερίδα.

Από εκεί και πέρα, η Πρέμιερ Λιγκ περιμένει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, που είναι στις 7 Μαΐου και ανάλογα με το τι θα ανακοινωθεί, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη μέρα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις