Επιστροφή στις προπονήσεις και για τους παίκτες του Βόλου

Επανέρχονται από σήμερα στις προπονήσεις ανά γκρουπ 6-8 ατόμων, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, τηρώντας συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι προπονήσεις θα αφορούν τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ατομικής τεχνικής, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια, τα κλειστά γυμναστήρια που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Οι παίκτες του Βόλου επανέρχονται και αυτοί στις προπονήσεις, περιμένοντας την τελική απόφαση, αν δηλαδή θα ολοκληρωθεί ή όχι το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Η απόφαση αναμένεται το προσεχές δεκαπενθήμερο και ανάλογα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, μετά και τη σταδιακή άρση των μέτρων που ισχύουν από χθες.
Στο μεταξύ, η ομάδα εργασίας της Σούπερ Λιγκ είχε την Κυριακή τηλεδιάσκεψη με τον ΠΣΑΠ, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η λίγκα κατέθεσε πρόταση περικοπής ύψους 25% σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί. Αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 33% εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος.
Πάνω στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλεσμένος στην εκπομπή του Open «Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν», δίνοντας και την είδηση, πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Βόλος έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση για τα χρήματα που θα πάρουν: «Ο Βόλος έχει συμφωνήσει με το 80% των παικτών του. Τι να τον κάνω τον ΠΣΑΠ; Ας διαπραγματευτεί κάθε ομάδα μόνη της με τους ποδοσφαιριστές».
Ο δήμαρχος Βόλου στην ίδια εκπομπή εξέφρασε την άποψή του και για τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν: «Θεωρώ ότι θα γίνει σταδιακά επανεκτίμηση της κατάστασης. Να δούμε πρώτα φέτος τι θα γίνει. Κατά την άποψή μου, πρέπει να δούμε αν η οικονομική κρίση αγγίξει όλα τα επαγγέλματα και την κοινωνία. Αν συμβεί αυτό, τότε ναι πιστεύω ότι θα γίνει επανεκτίμηση των συμβολαίων. Αλλά προέχει το σήμερα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις