«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν χρήματα από την ΕΡΤ»

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης τοποθετήθηκε στο Metropolis 95.5 για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του.

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης εξήγησε γιατί η ομάδα του τίθεται κατά της επανέναρξης της Super League 2.

«H Super League 2 και η Football League έχουν τα γνωστά προβλήματα. Ψήφισαν να γίνει ένα αίτημα στον Υπουργό για να δώσει το δικαίωμα να κάνουν ατομικές προπονήσεις, με εξαίρεση τον Απόλλωνα γιατί έχουμε διαφορετική άποψη. Τους ενδιαφέρει μόνο να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για να πάρουν τηλεοπτικά χρήματα από την ΕΡΤ. Γιατί αν δεν δείξουν ότι θέλουν να παίξουν δεν θα τα πάρουν. Ο Απόλλωνας που δεν έχει να παίρνει δόσεις, έχει συμβόλαιο, αλλά δεν έχει να παίρνει χρήματα, ψήφισε διαφορετικά» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στη Football League λένε όλοι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε με αυτές τις συνθήκες. Τα γήπεδά μας είναι ακατάλληλα. Αλλά και αυτοί που θέλουν να παίξουν δεν μπορούν να εγγυηθούν. Η Κυβέρνηση μας έχει πει ότι είμαστε σε αναστολή, για ποιο λόγο να κάνουμε ατομικές προπονήσεις με κίνδυνο να νοσήσει κάποιος; Αν οι ομάδες πάρουν τα πρωτόκολλα στα χέρια τους θα δουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Οι ομάδες της Super League 2 δεν έχουν τα χρήματα για να τα υλοποιήσουν. Οι ομάδες παλεύουν με δυσκολία να παίξουν τα ματς της Κυριακής».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλωνας μετά τις εξαγγελίες Αυγενάκη εξήγησε ότι:

«Ενοχληθήκαμε γιατί ανέφερε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν ξανά στο 7ο στάδιο, δηλαδή, στα μέσα Ιουνίου. Στην ουσία έλεγε κάντε ατομικές προπονήσεις, αλλά ποδόσφαιρο μην περιμένετε μέχρι τις 15-20 Ιουνίου».

Για το θέμα ασφάλισης των παικτών που έθεσε ο ΠΑΟΚ και την απάντηση του κ. Αυγενάκη υπογράμμισε ότι:

«Άρα τι είπε ο κ. Αυγενάκης; Θα πρέπει να ασφαλιστείτε ή εσείς οι ίδιοι ή να σας ασφαλίσει η Λίγκα. Οι ομάδες της Super League 2 δεν έχουν τα χρήματα, ενώ η λίγκα τα φέρνει, επίσης, δύσκολα πέρα. Βλέπετε και οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πάρει θέση. Η μόνη θέση που έχουν πάρει είναι ότι θέλουμε να παίξουμε. Κανονικά έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν ότι δεν ρισκάρουμε, δεχόμαστε μείωση συμβολαίου για να πάρουμε και εμείς ένα μέρος της ζημιάς, αλλά δεν τον κάνουν. Σας λέω ότι θα παίξουν πρωταθλήματα που θα τελειώσουν μέσα Ιουλίου.

Δεν θα δεχθούν καμία μείωση γιατί χρειαστεί να παίξουν και τον Ιούλιο. Και κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα παιχτεί μπάλα. Είναι υποκριτικός ο ρόλος όλων. Κανείς δεν λέει τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν παράγοντες που είναι καιροσκόποι και πιστεύουν ότι αν παίξουν θα κερδίσουν κάποια πράγματα παραπάνω και παίκτες που κάνουν πολιτική. Θα τεθούν πολλά θέματα, αλλά όταν έρθει η στιγμή να αγωνιστούν. Σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες εγώ δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει πολύ η Κυβέρνηση.

Η κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή. Αν πει η κ. Μέρκελ όχι δεν παίζεται να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Θα επηρεάσει και την UEFA η απόφασή της. Αν κάποιοι νοσήσουν στο μέλλον δεν θα τους επηρεάσει; Αυτοί που θέλουν να παίξουν χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Οι Γερμανοί θα δείξουν τον δρόμο γιατί από τις μεγάλες χώρες πήγαν καλύτερα απ’ όλους όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Να σας θέσω και άλλα ζητήματα; Θα υπάρχει VAR, θα δουλέψει μετά τον κορωνοϊό. Θα δεχθούν οι μεγάλοι να παίξουν με Έλληνες διαιτητές; Εχουν να βγουν πολλά θέματα μέχρι τότε. Εμείς σαν Απόλλωνας δεν κάνουμε τίποτα. Έχουμε άριστη σχέση με τους παίκτες μας και θα βρούμε λύση για τα χρήματα. Η Λίγκα δεν έχει μιλήσει, μέχρι στιγμής, με τους παίκτες γιατί περιμένει να πάρει κλίμα. Εχουμε μέλλον και εκεί. Και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές παίζουν στην Super League 2, στην μεγάλη κατηγορία η πλειοψηφία είναι ξένοι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις