Ανάβει πράσινο για έναρξη της Μπουντεσλίγκα η Μέρκελ

Την έγκρισή της για επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα αναμένεται να δώσει σήμερα το μεσημέρι η Άνγκελα Μέρκερ. Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας σε τηλεδιάσκεψη θα αποφασίσουν μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση των περιορισμών και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, που διακόπηκαν για σχεδόν δύο μήνες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το κυβερνητικό πράσινο φως θα ανοίξει το δρόμο για το restart, με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα την 15η Μαΐου, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές και υπό στενή υγειονομική επίβλεψη. Η Γερμανία θα ήταν έτσι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα επανεκκινήσει στην Ευρώπη και οι σύλλογοι της θα μπορούσαν να ανακτήσουν 300 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι 36 ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας αναμένεται την Πέμπτη να αποφασίσουν τον τρόπο που θα γίνει η επάνοδος στα γήπεδα. Υπάρχουν σκέψεις για το αν η πρώτη αγωνιστική που θα παιχτεί θα είναι η 26η, όπως μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα δηλαδή, ή αν θα διεξαχθεί πρώτα η… τελευταία αγωνιστική (34η), που βάσει του προ πανδημίας καλενταριού θα γινόταν ούτως ή άλλως στις 16 Μαΐου.

Στο πρώτο σενάριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναμετρήσεις όπως το ντέρμπι Ντόρτμουντ-Σάλκε και τις αναμετρήσεις Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν, Λειψία-Φράιμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις