Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στο Βέλγιο!

Την ώρα που τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανακοινώνουν την επιστροφή στην δράση, στο Βέλγιο το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας πρότεινε την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τις 31 Ιουλίου!

Διαφορετική πορεία με τις περισσότερες ευρωπαϊκές λίγκες αποφάσισε να ακολουθήσει το Βέλγιο που δοκιμάζεται πολύ σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας πρότεινε και επίσημα την αναστολή κάθε αθλητικής δράσης σε επαγγελματικό επίπεδο μέχρι τις 31 Ιουλίου, κάτι που ουσιαστικά υποχρεώνει τον πρόωρο τερματισμό της σεζόν, παρότι οι ομάδες είχαν προτείνει σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις από τις 15 Ιουνίου.

Με άλλα λόγια, η βελγική κυβέρνηση βάζει λουκέτο στην φετινή σεζόν, για το μέλλον της οποίας θα αποφασίσει η επόμενη γενική συνέλευση της λίγκας που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας προτείνει την επιστροφή σε αγωνιστική δράση με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών από την 1η Αυγούστου, κάτι που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου, αλλά και των μπαράζ ανόδου / υποβιβασμού στις αρχές Αυγούστου (η προθεσμία της ΟΥΕΦΑ για τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών εισιτηρίων εκπνέει στις 3 Αυγούστου), ώστε να αποφασιστούν εντός γηπέδου αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που προς το παρόν μένουν ανοιχτά