Κροατία, Ουγγαρία και Τουρκία ανακοίνωσαν ότι επιστρέφει η αγωνιστική δράση

Πολλές χώρες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και αυτό δίνει το δικαίωμα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να σχεδιάζουν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Ουγγαρία
Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας, η επανέναρξη θα γίνει στις 23 Μαΐου με τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Τέσσερις ημέρες μετά θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί και στις 30 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα από το σημείο διακοπής του, δηλαδή την 26η αγωνιστική.

Ο τελικός Κυπέλλου προγραμματίστηκε για τις 2 Ιουνίου και το πρωτάθλημα θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Κροατία
Αλλη μία ομοσπονδία που ανακοίνωση την επιστροφή στη δράση είναι αυτή της Κροατίας. Σύμφωνα με το πλάνο των Κροατών στις 30 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου και μια εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Αντίθετα, το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας διακόπτεται οριστικά.

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου ορίστηκε για την 1η Αυγούστου.

Τουρκία
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής πμοσπονδίας, Νιχάτ Οζντεμίρ το πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου στις 18 Ιουνίου.

Μάλιστα σε αντίθεση με την Ουγγαρία και την Κροατία, που ξεκαθάρισαν ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ο Νιχάτ Οζντεμίρ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για διεξαγωγή αγώνων με παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

​​«Έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε όλα τα παιχνίδια της Super League, TFF 1st League, 2nd League, 3rd League και στις ερασιτεχνικές λίγκες στις 12-13-14 Ιουνίου. Το Υπουργείο Υγείας και η Επιστημονική Επιτροπή θα ορίσει τα μέτρα που θα διεξαχθούν τα ματς. Στόχος μας να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις