Νίκη Βόλου: Ευκαιρία για την ολική αναγέννηση του μπάσκετ

Επιστολή προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έστειλε η Νίκη Βόλου, καταθέτοντας προτάσεις για το μέλλον των ομάδων μπάσκετ που θα χρειαστούν οικονομική ενίσχυση ώστε να σταθούν στα πόδια τους τη νέα αγωνιστική χρονιά. Επίσης η διοίκηση της βολιώτικης τονίζει πως μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξουν αδικίες.

Αναλυτικά:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ Ε.Ο.Κ.

Θέσεις & Προτάσεις για τη νέα κατάσταση στο Ελληνικό Μπάσκετ
Βόλος 7.5.2020

Αξιότιμες/μοι,

Σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη τις προηγούμενες ημέρες, στην παρούσα επιστολή σας στέλνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ελληνικό μπάσκετ.

Σε ότι αφορά την πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, η διοίκηση της Νίκης Βόλου βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εμπλεκομένων (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι) είναι απολύτως σύμφωνη με την απόφαση σας.

Σε ότι αφορά την τελική κατακύρωση της βαθμολογίας, και στη λογική ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 των αγώνων της χρονιάς, θεωρούμε πως δεν πρέπει να αδικηθούν οι ομάδες οι οποίες ήταν εντός των στόχων που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς (άνοδος, παραμονή).

Θεωρούμε επίσης πως είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξη της πολιτείας στη νέα προσπάθεια των ομάδων και ιδιαιτέρως των επαρχιακών, καθώς οι διοικητικοί παράγοντες που ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία.

Επισημαίνουμε τέλος πως, μέσα από την κατάσταση αυτή, είναι ευκαιρία οι διοικητικές αρχές της καλαθοσφαίρισης και ιδιαιτέρως οι τοπικές ενώσεις να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ρίξουν το βάρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (mini, παμπαίδες, παιδικό, εφηβικό) ούτως ώστε να γίνεται διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερους αγώνες αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξη των νέων αθλητών που θα είναι το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.

Ευχόμαστε μέσα από την συνολική αυτή κρίση, οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος και να σημάνουν μια ολική αναγέννηση του μπάσκετ στην Ελλάδα, από τα θεμέλια των αναπτυξιακών ηλικιών μέχρι και τις κορυφαίες Εθνικές Κατηγορίες.

Με εκτίμηση

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις