Τσεφέριν: Παράδειγμα για όλους η επανεκκίνηση της Μπουντεσλίγκα

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή στη δράση στην Γερμανία και κάλεσε άπαντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μπουντεσλίγκα.

Λίγες μόλις ώρες μετά την οριστικοποίηση της επανεκκίνησης της Μπουντεσλίγκα στις 16 Μαΐου, που είναι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα ξαναρχίσει μετά από τη διακοπή ελέω κορωνοϊού, ήρθαν λόγια αποθέωσης για τις πολιτικές και ποδοσφαιρικές αρχές της Γερμανίας.

Αυτά ήρθαν από τα πλέον επίσημα ποδοσφαιρικά χείλη, με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν να κάνει λόγο για “υπέροχα νέα” και να χαρακτηρίζει την απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη (7/5) ως “ένα τεράστιο και θετικό βήμα προς την επιστροφή της αισιοδοξίας στη ζωή των ανθρώπων”.

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε λόγο για “αποτέλεσμα ενος εποικοδομητικού διαλόγου και προσεκτικού σχεδιασμού μεταξύ ποδοσφαίρου και πολιτικών αρχών” και υπογράμμισε σε γραπτή δήλωσή του:

“Είμαι πεπεισμένος ότι η Γερμανία θα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας για το πώς να ξαναφέρουμε το ποδόσφαιρο, με τα συναισθήματά του και το απρόβλεπτό του, στη ζωή μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους τους εμπλεκόμενους”.