Η ΦΙΦΑ επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στον Άρη

Tο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΦΙΦΑ επέβαλε στον Άρη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Η ΦΙΦΑ έκρινε ότι καταστρατήγησε τους κανονισμούς και δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις που είχε σε ανοικτές υποθέσεις χρεών στα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου απαγορεύει στους κιτρινόμαυρους τόσο να αγοράσουν, όσο και να πουλήσουν παίκτες (να εγγράψουν νέους παίκτες ουσιαστικά) τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και σε επίπεδο νέων, για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους.

Ο λόγος της τιμωρίας είναι το δελτίο που εκδόθηκε στον Φιορίν Ντουρμισάι, τον οποίο ο Άρης απέκτησε τον Ιανουάριο. Η ΦΙΦΑ έκρινε ότι ο Άρης δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή την προσθήκη, αφού εις βάρος του εκκρεμούσαν υποθέσεις με παίκτες που ζητούσαν χρήματα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οφείλονταν σε αυτούς από την ΠΑΕ με το προηγούμενο ΑΦΜ και ως εκ τούτου τον τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η ΦΙΦΑ επέβαλλε πρόστιμο 500,000 ευρώ και στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία παρότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση, εντούτοις επικύρωσε την μεταγραφή του υψηλόσωμου φορ στους κιτρινόμαυρους.

Ο Άρης λογικά θα προσφύγει στο CAS για να μειώσει ή να εξαφανίσει την ποινή και αν δεν δικαιωθεί το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν (τα οποία δεν θα μπορούν να ανανεώσουν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις