Κ. Βελιτζέλος: «Θα είμαστε εδώ, όσα χτυπήματα κι αν δεχθούμε»

Ο Κώστας Βελιτζέλος δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 1-0 επί του Εθνικού Φιλιππιάδας. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, ενώ για την εικόνα που παρουσίασαν οι «κυανόλευκοι» στο δεύτερο μέρος, τόνισε πως πρέπει να δουλέψουν πάνω στη διαχείριση των παιχνιδιών. Τέλος τόνισε πως η ομάδα έχει δώσει όρκο τιμής πως θα βρίσκεται στις επάλξεις όσα χτυπήματα κι αν δεχθεί. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου:

«Κερδίσαμε πραγματικά ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι από πολλές πλευρές. Σημαντικότερος παράγοντας ο ίδιος ο αντίπαλος, γιατί όταν ξέρεις τι ομάδα έχεις και μπορείς να χειρίζεσαι ανάλογα αυτό το υλικό, πάει να πει ότι είσαι υπολογίσιμος αντίπαλος. Ήρθε με ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό αυτή η ομάδα. Πρόκειται για μια πολύ καλή και οργανωμένη αμυντικά ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στην κατοχή, στην κυκλοφορία και στη δημιουργία. Προσπαθήσαμε και ψάξαμε το παιχνίδι με οποιοδήποτε τρόπο. Ευτυχίσαμε να προηγηθούμε στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου και οι εντολές για το δεύτερο ήταν ότι δεν θα οπισθοχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να βάλουμε το δεύτερο γκολ και να ησυχάσουμε από κάποια φάση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μορφή του παιχνιδιού άλλαξε νωρίς, από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον αντίπαλο, αλλά δεν τον εκμεταλλευτήκαμε. Πρέπει να ψάξουμε με τους παίκτες και τους συνεργάτες, πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις πιθανές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν σε ένα παιχνίδι. Θεωρητικά ήταν πιο εύκολο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, όμως η Φιλιππιάδα δεν μας άφησε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά και εμείς δεν ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας.

Σίγουρα στους παίκτες της Νίκης χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο μπράβο, γιατί πέρασαν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα από την ήττα που δέχθηκε η ομάδα από τον Καραϊσκάκη, αλλά και από τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται από εξωγενείς παράγοντες. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά πάρα πολύ καλά. Ήταν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Δώσαμε έναν όρκο, ότι εμείς θα είμαστε εδώ, όσα χτυπήματα και αν δεχθεί η ομάδα. Αν δικαιωθούμε, έχει καλώς. Αν δεν δικαιωθούμε, πάλι εδώ θα είμαστε για να αποδεικνύουμε ότι εμείς μέσα στο γήπεδο θα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ευχαριστώ τον συνάδελφο για τα καλά του λόγια. Η Φιλιππιάδα θα προκαλέσει ζημιές σε πάρα πολλούς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις