Η ΕΑΚΕ ζητεί την επανέναρξη των αθλητικών κέντρων στις 15 Μαΐου

H Ένωση Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει γνωστές τις προτάσεις της για την επαναλειτουργία των Αθλητικών Κέντρων και μεταξύ άλλων προτείνει την επανέναρξη των αθλητικών κέντρων στις 15 Μαΐου, όπως ορίζεται από το νόμο για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Αγίας Παρασκευής. Αναλυτικά:

Ένωση Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος
«Η έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι για τους αθλητές μας μια ανταμοιβή της υπομονής και ψυχραιμίας που επέδειξαν στη διάρκεια αυτού του πολυήμερου και επίπονου εγκλεισμού και θα τους δώσει την ευκαιρία να ξαναβρούν αυτό που οι ίδιοι επέλεξαν σαν “δεύτερο σπίτι” τους , τα γήπεδα.»
Μυρτώ Στάγκου, Ψυχολόγος (ΑΠΘ/ ΜΑ)
• Η ΕΑΚΕ, σεβόμενη πάντα τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι κρατικοί φορείς, με επιστολή της στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στο Υπουργείο Αθλητισμού ζητάει την επανεξέταση του χρονικού ορίζοντα στον οποίο προγραμματίστηκε η επαναλειτουργία των αθλητικών κέντρων και των μαζικών αθλημάτων.
• Προτείνει την επανέναρξη της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων στις 15 Μαΐου όπως ορίζεται από το νόμο για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τηρώντας πάντα όλα τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας, που ορίζουν τμήματα με μειωμένο αριθμό αθλητών, άσκηση σε ανοιχτό χώρο, θερμομέτρηση των αθλητών πριν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, συχνή απολύμανση και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
• Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αθλητές και εργαζομένους ακόμη και σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπηρετούμε τον αθλητισμό, το αντικείμενο με το οποίο τόσο καιρό ασχολούμαστε με αυταπάρνηση και πάθος”.