Νίκη Βόλου: Γνωρίστε τον Βασίλη Πανόπουλο…

Άπαντες στην οικογένεια της Νίκης Βόλου πιστεύουν δικαιολογημένα ότι η έλευση του Στάικου Βεργέτη, στα μέσα της σεζόν, ήταν εκείνη που μεταμόρφωσε την ομάδα από ουραγό σε διεκδικήτρια της ανόδου. Λίγοι, όμως, θυμούνται πως, μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, είχε περάσει το “κατώφλι” του σπιτιού μας ο Βασίλης Πανόπουλος. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, όντας ένας από τους λίγους ανθρώπους στην πόλη μας με τόσες σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, έδωσε στη Νίκη, μαζί με τον coach Βεργέτη, πράγματα που μόνο εκείνοι θα μπορούσαν να της δώσουν: Ποδοσφαιρική τεχνογνωσία, οικογενειακό κλίμα αποδυτηρίων και νοοτροπία πρωταθλητή.

Ο κ. Πανόπουλος μίλησε στο nikifc.gr κι έδωσε κι εκείνος, με τη σειρά του, την ευκαιρία σε εμάς να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Αναλυτικά:

– “Ποδόσφαιρο και Νίκη Βόλου”.

– “Δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου χωρίς ποδόσφαιρο. Από τη μέρα που γεννήθηκα, είμαι με μία μπάλα στα πόδια. Ακόμα και μέχρι σήμερα, είμαι μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου, έναν χώρο που αγαπώ πολύ, άσχετα που πλέον δεν κλοτσάω εγώ την μπάλα. Όσον αφορά τη Νίκη, είναι ένα κομμάτι μου. Έχω περάσει και σαν ποδοσφαιριστής από τη συγκεκριμένη ομάδα, έχω ζήσει από μέσα τί εστί Νίκη, είμαι σε θέση να αντιληφθώ πολύ καθαρά ποια είναι αυτή η ομάδα, από τη στιγμή που έχω φορέσει τη φανέλα της. Η Νίκη Βόλου, πάνω απ’ όλα, είναι ιδέα, δε μιλάμε για μία απλή ομάδα”.

– “Στάικος Βεργέτης”.

– “Ο Στάικος είναι ένας πολύ καλός, μεθοδικός και διορατικός προπονητής. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και διεισδύει στην ψυχολογία του παίκτη και μπορεί να παίρνει από αυτόν, αυτό που θέλει. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να παρέμβει σε ένα παιχνίδι και να το μεταμορφώσει. Πρόκειται για ένα άτομο υπεύθυνο και πάρα πολύ σχολαστικό, τον ενδιαφέρουν πολύ οι λεπτομέρειες γιατί, μέσω της εμπειρίας του, ξέρει πως εκείνες κάνουν τη διαφορά”.

– “ΠΑΕ Νίκη Βόλου”.

– “Το βέβαιο είναι πως το Νοέμβριο, όταν πρωτοξεκίνησα φέτος με τα καθήκοντά μου στη Νίκη, υπήρχε υπευθυνότητα, υπήρχε ποιότητα στο ρόστερ, αλλά δεν υπήρχε μία σειρά στα πράγματα, δεν είχαν τεθεί σωστά οι προτεραιότητες. Πιστεύω πως αυτό έγινε στην πορεία κι άλλαξαν αρκετά τα πράγματα και οι συνθήκες. Ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν αδυναμίες στην αρχή, έγιναν πολύ γρήγορα όλα μέσα στο καλοκαίρι από ανθρώπους που αγαπούν απλά την ομάδα και δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες. Στην πορεία, με το που ήρθε κι ο Στάικος στο Βόλο, καθίσαμε όλοι κάτω και αποφασίσαμε να δουλέψουμε πιο σκληρά, προκειμένου να λειτουργήσει η ομάδα, όσο το δυνατόν καλύτερα, συμφωνήσαμε και προχωρήσαμε.

Εγώ, ο Στάικος Βεργέτης και ο Ρήγας Στύλας δουλέψαμε πολύ, σε σχέση με την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Παπακωνσταντίνου και του Βασίλη Βενέτη. Λίγο αργότερα ήρθε κοντά μας και ο Γιάννης ο Καζεπίδης, ένας άνθρωπος που είναι, πάνω απ’ όλα Νίκη, αγαπά αυτήν την ομάδα και τη Νέα Ιωνία και ήθελε πολύ να βοηθήσει, βάσει των συναισθημάτων του. Ο Βασίλης είναι κι αυτός ένας πιστός οπαδός της ομάδας, τον έχω δει δεκάδες φορές να φορτίζεται συναισθηματικά στους αγώνες και το θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακό. Ο Αλέξης δεν είναι στο Βόλο, μας βοηθά από μακριά, αλλά όταν έρχεται κι εδώ, αφιερώνει όλο του τον χρόνο στην ομάδα. Καλύπτει όλες τις ανάγκες της ομάδας, αλλά σίγουρα θα τον θέλαμε μόνιμα στην πόλη, πιστεύω πως όλα θα ήταν αποδοτικότερα. Σε κανέναν, όμως, δεν κλείνει την πόρτα, επικοινωνεί με όλους μας και κάνει πράξη, όλα όσα πρέπει να περνάνε από τα χέρια του. Είναι ενθουσιώδης και ήρεμος, παράλληλα, κι όταν ασχολείται με κάτι, θέλει να βγάζει αποτέλεσμα και να πετυχαίνει. Δε θέλει να ασχολείται με πράγματα που δεν καταλήγουν κάπου”.

– “Ρόστερ Νίκης Βόλου 2019-2020”.

– “Θα στο πω πολύ απλά. Όταν ήρθα, επειδή δεν είχα πλήρη εικόνα της ομάδας, όλη την πρώτη εβδομάδα έκατσα και μίλησα πολύ με τα παιδιά, τα παρακολουθούσα προσεκτικά στις προπονήσεις κι έμαθα πολλά πράγματα γι’ αυτά. Αμέσως κατάλαβα πως όλα έχουν ποιότητα και ποδοσφαιρική, αλλά και ανθρώπινη. Πιστεύω πως η ομάδα μας, άσχετα με το γεγονός ότι οι συνθήκες δε μας ευνόησαν καθόλου στην αρχή της χρονιάς, αν τελείωνε το πρωτάθλημα, θα μπορούσε να είναι στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην άνοδο. Ήμασταν εξαιρετικοί, καθ’ όλη της διάρκειας της σεζόν, το ήξεραν και οι άλλες ομάδες, το έβλεπα στα αποδυτήρια, πριν βγούμε να παίξουμε, στην καταπακτή. Οι αντίπαλοι κοιτούσαν τους παίκτες μας με φόβο, γνώριζαν πως στον αγωνιστικό χώρο, αντιμετωπίζοντας εμάς, θα περάσουν δύσκολα”.

– “Οικογένεια”.

– “Μία οικογένεια, για μένα, είναι το παν στη ζωή. Είναι οι άνθρωποι που σε αγαπάνε και τους αγαπάς, πάντα υπάρχουν εντός αυτής διαμάχες, αλλά μπαίνει πάντα μπροστά το κοινό καλό και τα πάντα λύνονται με συζήτηση. Έτσι γίνεται και στις ομάδες. Όταν μία ομάδα είναι ταγμένη συλλογικά στο στόχο της, σαν μία γροθιά, ακόμα και προστριβές να υπάρξουν, με διάλογο και καλή διάθεση, κρατάμε τα καλά, απομονώνουμε τα άσχημα και προχωράμε. Η φετινή Νίκη είναι μία οικογένεια”.

– “Στόχοι, όνειρα, μηνύματα”.

– “Αν όλα πάνε καλά, προσωπικός μου στόχος και όνειρο, όπως και της διοίκησης, είναι το προπονητικό κέντρο που έρχεται. Αν συμβεί αυτό, η Νίκη Βόλου θα αλλάξει επίπεδο. Μέσω αυτής της κατάστασης, θα μπορεί, πλέον, να είναι η πρωταγωνίστρια ομάδα στο Νομό και μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα μπορεί να προσελκύει ευκολότερα παίκτες, θα μπορεί να δουλέψει δικούς της παίκτες, σε πολύ καλύτερες συνθήκες, σε επίπεδο Ακαδημιών. Γενικά, θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Και βέβαια, η Α’ Εθνική είναι ο μεγάλος μας στόχος, το όνειρό μας. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πως αυτή η ομάδα, έτσι όπως έχει στηθεί, με τόση αγάπη, από το καλοκαίρι, μπορεί να πάει μόνο καλά, άπαντες θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, ακόμα και σε κάποια άσχημα που μπορεί να έρθουν και τους λέω ότι η ομάδα τους έχει ανάγκη, γιατί όσο υπάρχει αυτός ο λαός, θα υπάρχει κι αυτός ο σύλλογος”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις